Williams negociaza cu Renault furnizarea motoarelor in 2010

De Daniel Popescu
Publicat Duminica, 23.08.2009
Williams intentioneaza sa renunte la motoarele furnizate de Toyota incepand de anul viitor si negociaza deja un parteneriat in acest sens cu Renault.

Pe langa situatia incerta de pe piata transferurilor de piloti, echipele si constructorii se afla in discutii febrile si in privinta furnizorilor de motoare pentru anul viitor.

Desi contractul sau cu Toyota pentru furnizarea motoarelor expira la finalul sezonului 2010, Williams a solicitat constructorului japonez rezilierea prematura a intelegerii, potrivit informatiilor dezvaluite de publicatia Autosport.

Frank Williams, seful echipei Williams, a refuzat sa comenteze speculatiile, marginand-se sa declare ca anuntul referitor la motorul cu care britanicii vor concura in 2010 va fi facut in cel mai scurt timp posibil.

Totusi, speculatiile au fost confirmate de Toyota prin vocea presedintelui John Howett, care afirma ca japonezii vor fi flexibili in aceasta privinta intrucat nu doresc sa creeze probleme echipei britanice.

"Este o situatie complexa. Prin documentul original am oferit echipei Williams posibilitatea de a cauta un motor alternativ. In acest an am semnat o anexa la contract care acopera in mod specific anul viitor, dar ei cauta un furnizor alternativ.

Pozitia Toyota este flexibila. Daca ei nu mai vor motorul nostru nu avem nicio intentie materiala sa mentinem contractul cu ei", a declarat Howett.

Publicatia Autosport sustine ca Renault se afla deja in negocieri avansate cu Renault pentru a utiliza motoarele constructorului francez in sezonul urmator. Totusi, se vehiculeaza ca Mercedes-Benz a intrat deja pe fir pentru a-si asigura o noua echipa pe care sa o motorizeze, in ciuda parteneriatelor deja existente cu McLaren, Brawn GP si Force India.

In plus, Mercedes se afla in negocieri aprinse si cu Red Bull Racing, echipa motorizata in prezent de Renault. Totusi, potrivit ultimilor informatii, Renault face presiuni pentru a ramane partenerul celor de la Red Bull Racing, mai ales prin prisma rezultatelor excelente obtinute de austrieci in acest an. Este posibil ca acest lucru sa ii determine pe Red Bull Racing sa ramana alaturi de Renault, seful Christian Horner afirmand ca este totusi prea devreme pentru a lua o decizie concreta in acest caz.

In urma acestor mutari strategice, Renault ar putea capata o influenta superioara in Formula 1 in cazul in care va furniza motoare pentru Red Bull si Williams in sezonul 2010.

Via | Autosport

Comentarii (2)

  • ceeeeeeeee?
    mercedes sa motorizeze 4 echipe? pai nu era regula aia ca maxim 2 echipe au voie sa aiba acelasi motor??? brawn gp fiind o exceptie anul asta...
    0 0
  • ...Publicatia Autosport...
    " Publicatia Autosport sustine ca Renault se afla deja in negocieri avansate cu Renault pentru a utiliza.... ''.., bai fratilor chiar asa!!!!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru