Williams nu ii permite lui Schumacher sa testeze Ferrari F60!

De Daniel Popescu
Publicat Luni, 03.08.2009
Williams a confirmat ca nu este de acord ca Michael Schumacher sa testeze monopostul Ferrari F60 pentru a evita astfel crearea unui precedent periculos in viitor.

Numirea lui Michael Schumacher in postura de inlocuitor al lui Felipe Massa pentru Marele Premiu al Europei a dus la aparitia unei situatii inedite, prin care septuplul campion mondial nu poate efectua niciun test cu actualul monospot al Scuderiei intrucat testele din timpul sezonului au fost interzise.

Ferrari a cerut celorlalte echipe, precum si forului mondial, sa faca o exceptie de la regulament, intrucat germanul nu a pilotat niciodata actualul monopost si nu a participat la nicio cursa de Formula 1 din octombrie 2006.

Cu toate acestea, Williams a anuntat oficial nu este de acord ca Schumacher sa efectueze acest test, intrucat regulamentul sportiv trebuie acceptat de toate echipele implicate in competitie.

"Suntem bucurosi de revenirea lui Michael Schumacher in Formula 1, dar orice forma de test este interzisa in timpul sezonului. Este o regula stabilita de FIA si agreata de toate echipele", a declarat Frank Williams, seful echipei britanice.

Williams sustine ca situatia lui Schumacher este similara cu cea prin care a trecut Jaime Alguersuari, care a debutat in Formula 1 la numai 19 ani fara sa efectueze niciun test corespunzator cu un astfel de monopost.

"Interzicerea testelor este motivul pentru care Alguersuari, care in Ungaria a pilotat pentru oara un monopost de Formula 1, nu a avut oportunitatea de a se familiariza cu Toro Rosso inainte de cursa de debut. Williams nu vede nicio diferenta intre situatia lui Alguersuari si cea a lui Schumacher si considera ca orice deviere de la regulament ar crea un precedent pentru viitor", a adaugat el.

Oficialul britanic considera ca Ferrari ar fi trebuit sa opteze pentru unul dintre pilotii de teste ai echipei, care cunosc caracteristicile noului F60, in loc sa beneficieze de aportul unui pilot retras din activitate cu trei ani in urma.

"Intr-o situatie similara, Williams nu ar fi ezitat sa foloseasca actualul pilot de teste. Prin urmare, pentru buna desfasurare a lucrurilor, ne opunem propunerii celor de la Ferrari de a testa inaintea Marelui Premiu al Europei", a incheiat Williams.

Echipele din Formula 1 au fost de acord sa interzica complet testele din timpul sezonului, ca o masura suplimentara pentru reducerea costurilor de operare in Formula 1.

Pentru ca Ferrari sa primeasca totusi permisiunea de a efectua un test inainte de cursa de la Valencia, propunerea trebuia acceptata un unanimitate de echipe si de FIA. In acest context, Michael Schumacher nu va putea efectua niciun test cu monopostul F60 inainte de Marele Premiu al Europei din 23 august.

Via | Autosport

Comentarii (20)

  • Schumacher
    banuiesc ca ii e frica de Schumacher si de aceea nu accepta testele. Se gandesc si ei ca si asa sunt necajiti si poate spera sa mai ia si ei ceva pct profitand de lipsa cunoasterii monopostului a lui Schumacher. Sper sa le iasa Schumi in fata la ambele monoposturi Williams(asta in cazul in care nu castiga:D).
    0 0
  • firicel zice...
    Nakajima va fii mai sus ca Schumi garantez :))
    0 0
  • fantastic
    mai devreme punctati cu minus stirea (F1 way) acum o punctati cu plus ptr.Williams. nu va mai intelege nimeni.........................
    0 0
  • firicel zice...
    e vb de FOTA iau dat afara ferrari
    0 0
  • @razvan_franc
    Stirea respectiva era un zvon de presa. Acum s-a punctat declaratia lui Williams la adresa unei alte echipe.
    0 0
  • guawar
    bosorog idiot!!
    Asta are boala pe SCHUMACHER de atunci cind Williams erau cat de cat competitivi-il cauta moartea pe acasa pe asta si el interzice celui mai mare campion din instorie testare noului monopost!!Doar din respect fata de performantele lui SCHUMACHER trebuia sa spuna OK-in rest este un bosorog care mai are cateva episoade in F1
    0 0
  • DEJA
    M-AM SATURAT DEJA DE SHUMACHER SI REVENIREA LUI, ATATA TAM-TAM PENTRU NIMIC IN REALITATE, REGULAMENTUL E REGULAMENT PENTRU TOTI ASA CA PENTRU O CURSA SAU DOUA CU ARE ROST SA SE LEGE FERRARI LA CAP FARA SA-I DOARA
    0 0
  • Incorect
    In cazul acesta ar trebui ca si Alguersuari sa fie lasat sa faca teste. Nu e deloc corect. Se incalca regulamentul nu stiu de ce il mai au daca nu se tine cont de reguli
    0 0
  • NeoGalaxy
    @Alguersuari
    Daca nu ma insel concureaza in GP 2, ceea ce Schumi nu face, dar evident el ii pune la egalitate. Ma rog nu conteaza asta este.
    0 0
  • Frank Williams are dreptate
    Mi se pare corect sa nu accepte o astfel de exceptie de la regulament, iar cel mai puternic argument in favoarea asta este argumentul pe care l-a adus si el - Jaime Alguersuari nu a avut voie sa testeze deloc inaintea cursei din Ungaria, iar el nici nu a condus vreodata un monopost de Formula 1. Schumacher este un pilot experimentat, nu va avea nevoie de multe ore pentru a se obisnui. Parerea mea este ca cel mai bine s-ar face o regula scrisa pentru aceasta exceptie - orice pilot care debuteaza in plin sezon, sau care nu a condus actuala masina (cum este cazul celor doi), sa aiba dreptul la un anumit numar de Km (sau ore) de test, debutantii (Jaime Alguersuari in acest caz) de 2 ori mai mult decat cei care revin (Michael Schumacher).
    Pentru cei care cred ca "asta are boala pe Schumi" &Co - incercati sa ganditi dintr-un punct de vedere neutru, daca nu puteti face asta este grav ... deoarece intr-un punct de vedere neutru SIGUR puteti ajunge.
    0 0
  • ferrari
    oricum o sa ii lase cu un tur in urma pe williams cu sau fara teste
    si sunt convins ca ferrari nici nu se gandeau la varianta de a testa f60
    0 0
  • Regulament.
    Din pacate regulamentul se pare ca are hibe grave. Complica foarte mult situatia noilor piloti de a primi volanul in plin sezon si intrucitva acest lucru poate afecta si siguranta din F1. Bun sau rau regulamentul trebuie respectat, pina se face altul mai bun. Asta e si n-ai ce-i face. Cel putin asa trebuie sa fie. Williams risca sa para ca are ciuda pe Schumacher mai ales din cauza ca celelalte echipe au ales altfel. Totusi are dreptate indiferent daca e ciudos sau nu. Indiferent de aura pe care o are Schumacher acesta trebuie sa lupte in aceleasi conditii ca si Alguersuari. Schumacher va avea deci la dispozitie doar antrenamentele libere si poate ceva in calificari. Cred ca va profita la maximum si va iesi cit mai mult pe circuit pentru ca el stie cel mai bine ca fara munca nu se poate. Oricum sint pareri naive cum ca nu are nevoie sa se acomodeze. Imi pare rau pentru Massa ii doresc insanatosire grabnica dar.... in acelasi timp, as vrea sa-l revad pe Schumacher in cit mai multe curse.
    0 0
  • ei na...
    cum nu se gandeau!oricum regulamentul e pentru toti!Schumacher,este un nimeni acum!o fi el,campion mondial de 7 ori,dar asta se intampla ultima data acum 5 ani,asa ca nu merita nici un privilegiu in plus!daca nu ii place regulamentul sa il lase pe Badier sau gene,oricum ar face o treaba mai buna!
    0 0
  • Frank go HOME!
    Nu cred ca v-a castiga Schumi la Valencia, poate nu v-a castiga nici o cursa,ar, v-a iesii un fata celor de la Williams, GARANTAT!!!
    0 0
  • @test
    a aparut o stire care spune ca nici echipele red bull nu sunt de acord cu acest test.si e normal.adica pe alguesuari care e tanar si debutant nu l-au lasat.ei de ce sa-l lase pe marele schumacher?
    0 0
  • Corecta decizia lui Williams!
    Si eu sunt fan ferrari dar in momentul asta nu le tin partea. Frank Williams are dreptate,in primul rand si in al doilea , daca Alguersuari concureaza in gp2 nici aia nu e masina de F1. Si Schumacher poate testa cu F2007!!
    0 0
  • Mai bine
    Schumacher nu are nevoie de teste suplimentare ca sa-si demonstreze iar valoarea.
    0 0
  • schumi
    Williams are mare dreptate chiar daca supara pe multi ferraristi.Ori e muma ori e ciuma.Daca este asa de mare va putea termina pe un loc bun. Daca nu va pleca iar cu coada intre picioare de la Ferrari.CE ATI UITAT CIND A CISTIGAT O CURSA TRECIND PE LA BOXE, TOTAL RUSINOS.Sau cind l-a scos peHILL din cursa si la sfirsit s-a bucurat ca un magar ca a cistigat campionatul mondial ? Si alte magarii.
    0 0
  • Mumia!
    CE Putea sa zica si mumia asta de Williams! IL cata moartea pe acasa in schimb el e mai cu mot!
    0 0
  • regulament
    Williams are dreptate
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru