Williams şi Lotus ar putea utiliza motoare Renault în 2011

De Daniel Popescu
Publicat Vineri, 18.06.2010
Williams şi Lotus negociază cu Renault posibilitatea de a utiliza motoarele constructorului francez în sezonul 2011.

Renault se pregăteşte să-şi extindă numărul de echipe pentru care furnizează motoare în Formula 1 de la două la patru, potrivit ultimelor informaţii dezvăluite de publicaţia franceză AutoHebdo.

Sursa citată susţine că francezii au demarat deja negocierile cu Williams şi Lotus, întrucât cele două echipe sunt nemulţumite de performanţele motorului Cosworth pe care îl utilizează în prezent. Cele mai mari probleme în parafarea unei înţelegeri le va avea Lotus, întrucât malaezienii au semnat un contract pe trei ani cu Cosworth, care va trebui reziliat.

În prezent, Renault furnizează motoare pentru propria echipă şi pentru Red Bull Racing. Ultima dintre ele a avertizat în repetate rânduri că ar fi interesată să  utilizeze motoare Mercedes, întrucât germanii beneficiază de o unitate mai puternică, însă situaţia s-ar putea schimba dacă francezii vor primi permisiunea de a îmbunătăţi motorul pentru sezonul viitor. În plus, Mercedes a sugerat că nu deţine capacitatea necesară pentru a suplimenta numărul de echipe pentru care oferă motoare, mai ales ca sistemul KERS va fi reintrodus în Formula 1 anul viitor.

Conform regulamentului sportiv, un constructor poate furniza motoare pentru cel mult trei echipe, această situaţie se poate schimba în cazul în care FIA îşi dă acordul scris în această privinţă. În sezonul curent, Cosworth furnizează motoare pentru patru echipe, Ferrari şi Mercedes pentru trei echipe, iar Renault pentru două.

Via | Joe Saward

Comentarii (1)

  • RENAULT
    Super ,se va reface echipa de aur Williams Renault!!
    7 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru