Williams, soluţia de avarie pentru Kubica?

De Daniel Popescu
Publicat Marti, 20.09.2011
Robert Kubica ar putea ajunge la Williams dacă Renault nu va avea răbdare să aştepte verdictul medicilor privind revenirea polonezului în Formula 1, potrivit presei germane.

Publicaţia germană Auto Motor und Sport a lansat o nouă ipoteză în privinţa liniilor de piloţi ale echipelor Renault şi Williams.

Sursa citată susţine că Renault a decis deja să renunţe la serviciile lui Robert Kubica, acesta fiind de altfel şi motivul pentru care echipa va aştepta doar până în luna octombrie un verdict final al medicilor privind revenirea acestuia în Formula 1.

În contextul în care este puţin probabil ca Robert Kubica să afle într-un timp atât de scurt dacă va fi apt să revină anul viitor, Renault va avea posibilitatea să-i rezilieze contractul pe considerente de sănătate. Prin această decizie, Renault ar avea libertatea să aleagă un nou coechipier pentru Vitaly Petrov, pe lista potenţialilor candidaţi fiind Bruno Senna şi Romain Grosjean.

Între timp, Kubica ar putea găsi un refugiu în tabăra celor de la Williams, echipă care caută un înlocuitor pentru veteranul Rubens Barrichello. Britanicii speră să găsească un pilot capabili să aducă bani la echipă, însă polonezul ar putea fi soluţia ideală datorită experienţei, necesară mai ales în contextul în care monopostul de anul viitor va fi dezvoltat de o nouă echipă tehnică.

Alte nume vehiculate la Williams sunt Adrian Sutil, al cărui manager tocmai a infirmat speculaţiile, precum şi Kimi Raikkonen, exclus recent din Campionatul Mondial de Raliuri.

Via | Auto Motor und Sport

Comentarii (4)

  • Presa
    Si uita asa presa face dintr-un tantar o herghelie de armasari. Da Kubica este dorit inapoi la Renault. Evident sanatos si apt de munca. Dar presa in loc sa aiba rabdare, in cautarea senzationalului care vinde (asa cred ei evident), incepe cu aceste scenarii sci fi de prost gust. Ba Raikkonen care vine la o echipa de pluton (desi speram la anul sa fie ceva mai in fata), ba Sutil care este cam pe faras la FI (desi se descurca onorabil), ba Kubica... care este dat la Williams... bai ne lasati?

    Ce sa faca Renault cu Petrov? Da este bun, dar nu foarte bun, masina lor nu a evoluat deloc desi au cel mai bun motor de pe grila, pareau ca folosesc foarte bine pneurile si aveau un pachet aerodinamic revolutionar si rezultatul a fost ----> un mare fas. Mai stiu inca 2 echipe care sunt tot pe acolo una se numeste Ferrari si anul acesta a fost si un mai mare fas pentru ei, dupa care vine McLaren ai caror piloti declara ca vor sa castige ultimele 6 curse...

    Piloti buni se gasesc girla, tehnicieni buni nu prea se gasesc. Manageri buni se cauta si solutii inovatoare. Asta conteaza acuma in Formula 1, nu pilotii. Vettel vs Webber -----> 0 sanse pentru Webber, Alonso vs Massa -----> 0 sanse pentru Massa. Hamilton vs Button ----> scantei, desi Hamilton este ceva mai rapid ca Button doar ca... o da pe pajiste prea mult cu masina.

    Si mai sunt multe de zis.
    8 0
  • ionion01
    K&K
    Williams cu un motor Renault bun si cu o linie de piloti fenomenala : Kimi si Kubica...poate fi cel putin campioana mondiala la constructori!
    Altfel devin anonimi....
    2 3
  • @ionion01
    Pot sa il ia si pe vettel daca nu au bani si ingineri capabili sa dezv masina tot in pluton raman. Eu cred ca astea sunt ultimele convulsii ale unei echipe care se stingedupa modelul LOTUS...Pacat
    5 0
  • Piloti exceptionali....
    Piloti ca Schumacher, Alonso, Kubica, Raikkonen apar foarte rar. Il avem ca exemplu pe Alonso... a fost la Renault si in doi ani la rand a dezvoltat monopostul si a ajuns campion mondial si a castigat si titlul pentru echipe; dupa ce a plecat la McLaren, Renault a cazut.
    Cat a fost Kubica la BMW s-a vazut cat de mult tragea el de echipa, dar echipa/sefii l-au lasat; avea sanse la titlul.
    La Ferrari, au crezut ca sunt cei mai buni indiferent ce vor face...
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru