Zanardi a câştigat a doua medalie de aur la Jocurile Paralimpice

de Daniel Popescu
Sambata, 08.09.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Fostul pilot de Formula 1 Alex Zanardi a câştigat încă o medalie de aur la Jocurile Paralimpice, de data aceasta în proba de handcycle desfăşurată pe traseu stradal.

Victoria demonstrează că sunt un ciclist complet, chiar dacă nu am picioare.

Alex Zanardi
Dublu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice
Alex Zanardi, fostul pilot de Formula 1 al echipelor Jordan, Minardi, Lotus şi Williams care a rămas fără ambele picioare într-un accident petrecut în competiţia americană ChampCar în 2001, continuă să impresioneze la Jocurile Paralimpice.

Italianul în vârstă de 45 de ani a obţinut medalia de aur în proba de contratimp a concursului de ciclism pentru persoane cu dizabilităţi severe, cunoscută în limba engleză drept handcycle, desfăşurată vineri pe un traseu stradal.

Performanţa a venit la numai 48 de ore după ce Zanardi a câştigat medalia de aur în aceeaşi probă desfăşurată însă pe circuitul de curse de la Brands Hatch.

Succesul de vineri a fost însă mult mai dramatic, întrucât Zanardi a câştigat la capătul unui sprint puternic în ultimele minute prin care i-a învins pe final pe sud-africanul Ernst van Dyk şi belgianul Wim Decleir.

"Să câştig această cursă în acest mod, într-un mod atât de dramatic prin sprint, mă face să fiu foarte mândru.

Victoria demonstrează că sunt un ciclist complet, chiar dacă nu am picioare. Cursa nu s-a desfăşurat aşa cum mă aşteptam. Am crezut că pot 'decola' repede şi că va trebui doar să rămân calm, dar mi-am testat oponenţii şi am înţeles că tactica mea nu ar merge, aşa că am schimbat strategia complet şi am încercat doar să-mi conserv energia. A fost o cursă dificilă, aş fi putut să o pierd", a declarat italianul după ce a trecut primul linia de sosire.

Alex Zanardi, dublu medaliat cu aur la Jocurile Paralimpice

Via BBC Sport

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru