Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet: concept electric de 750 cai putere și autonomie de 500 de kilometri

de Daniel Popescu
Luni, 21.08.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a dezvăluit noul concept Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet, care iese în evidență prin designul spectaculos și cele 4 motoare electrice care furnizează în total 750 de cai putere.

Cu exact un an în urmă, Mercedes a dezvăluit la Concursul de Eleganţă de la Pebble Beach conceptul Vision Mercedes-Maybach 6, care ne-a impresionat la vremea respectivă prin viziunea spectaculoasă a constructorului german asupra segmentului de lux.

Iată că acum, cu ocazia aceluiași eveniment, Mercedes ne testează din nou prin prezentarea versiunii decapotabile a conceptului, botezat Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet. Așa cum era de așteptat, acesta preia o bună parte din designul predecesorului său, cu o capotă extrem de lungă, o grilă masivă și o parte posterioară asemănătoare ca aspect cu cele ale yacht-urilor. Conceptul beneficiază de jante din aliaj de 24 inch.

Deloc surprinzător, Mercedes a integrat numeroase tehnologii la interior, inclusiv două unități head-up display și senzori biometrici care au rolul de a monitoriza starea de sănătate a șoferului. De asemenea, tapițeria este din Nappa, iar podeaua este construită din lemn cu inserții de aluminiu.

În partea centrală a dashboardului este amplasat un tunel transparent care arată modul în care funcționează sistemul electric al conceptului.

Asta pentru că sistemul de propulsie al conceptului este asigurat de 4 motoare electrice care furnizează în total 550 kW, echivalentul a 750 de cai putere, ceea ce îi permite să ajungă la 100 km/h în mai puțin de 4 secunde. Viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h, iar autonomia NEDC a acumulatorului este de 500 de kilometri. De asemenea, cu o încărcare de numai 5 minute, bateria permite parcurgerea unui traseu de 100 de circa 100 kilometri.

Cel mai probabil, Vision Mercedes-Maybach 6 Cabriolet va rămâne un simplu exercițiu de design, așa cum s-a întâmplat și în cazul lui Vision Mercedes-Maybach 6.

Via Mercedes

Comentarii (10)

  • Din punctul meu de vedere, clar este cel mai spectaculos concept pe care l-am vazut vreodata. Mindblown!
    20 3
  • Ce spectaculos si valoros e un automobil cand afli ca are 750 cp si autonomie de 500 km! Apoi te gandesti ca producatorul te vrajeste frumos ca sa-ti ia banii pentru ca valorificarea celor 750 cp consuma acumulatorii in 50 km.
    Ce rost are sa declari ditamai autonomia la o masina super-sportiva? Inselaciune la tot pasul.
    9 13
  • Are un aer retro. Zici ca-i masina lui Bruce Wayne.
    Poate Maybach traia si azi daca masinile lor aratau asa.
    17 0
  • Adrian C
    Opera de arta ! Sper ca cel care a desenat masina, sa castige titlu de cel mai bun designer al anului. Cum adica ,, va rămâne un simplu exercițiu de design '' ? Eu nu cred ! Sunt sigur ca prin 2020 acest concept va prinde viata si va intra pe linia de productie. Ar castiga o groaza de bani la cum arata masina. Nu cred ca cineva care ar avea banii de ea, nu o va achizitiona. E poate cea mai frumoasa si eleganta masina moderna din 2000 pana astazi.
    17 2
  • Sa-l vad eu pe designer-ul care trebuie premiat cum intra intr-o intersectie fara vizibilitate.
    2 8
  • Chiar este o opera de arta. Ceva de vis sa conduci asa ceva prin California si sa o parchezi la vreun "mansion" de Hollywood. Sper sa o construiasca, macar pentru cei care au bani pentru ea.
    12 0
  • Frumos concept. Oare de ce ma duce cu gandul la cadilac ?!
    4 0
  • Magnific! Rămâi mut!
    4 0
  • Marcos
    Nu cred ca se supara cineva daca spun ca este printre cele mai frumoase masini din istoria automobilismului. De 2 ore ma uit fara sa clipesc, e chias=r fabuloasa, din orice unghi. Nu reusesc sa gasesc o greseala cat de mica.....e mult prea frumoasa. Cred ca provoaca un soc, precum a provocat cu Gulwing, acu nici nu stiu cate decenii.
    7 0
  • Edikkk
    dap, absolut superba !

    Daca ar fi totusi produsa, chiar daca nu full-electric ci cu o motorizare gen Fisker Karma ar fi fost extrem de interesanta !!!
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru