Opel Zafira Tourer primeşte motorul 1.6 CDTI la Salonul de la Geneva

de Bogdan Mirică
Joi, 14.02.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Cel mai puternic motor diesel de 1.6 litri din lume va debuta la Geneva pe monovolumul Opel Zafira Tourer. Unitatea dezvoltă 136 de cai putere şi vine să ia locul motoarelor 1.7 CDTI şi 2.0 CDTI.

Opel vrea să profite din plin de ediţia cu numărul 83 a Salonului Auto de la Geneva, programată luna viitoare. Constructorul german va lansa o nouă versiune diesel a actualului Zafira Tourer, propulsată de cel mai nou motor de acest gen, creat la Russelsheim.

Este vorba despre unitatea de 1.6 litri CDTI, devenit cel mai puternic motor cu această cilindree din lume după ce a furat titulatura de la Renault şi al său 1.6 dCi.

Echipat cu tehnologia BlueInjection SCR, pentru a reduce emisiile, propulsorul este gata să livreze 136 de cai putere şi un cuplu motor de 320 Nm. Resurse suficiente pentru a propulsa un model de familie până la o viteză maximă de 192 km/h.

Esential 136 de cai putere livrează noul motor 1.6 CDTI.
4.1 litri/100 de km este consumul mediu al noului Zafira Tourer 1.6 CDTI.
Să nu uităm însă pentru ce a fost gândit acest diesel, consumul său mediu oprindu-se la numai 4.1 litri/100 de kilometri.
Emisiile păstrează şi ele o valoare redusă, de numai 109 g/km.

Noile Zafira Tourer echipate cu motorul 1.6 CDTI vor sosi pe străzile europene la mijlocul acestui an, motorul urmând să înlocuiască deja perimatele unităţi de 1.7, respectiv 2.0 litri CDTI.

via Opel

Comentarii (7)

  • Ahaha, vezi gama VW cu 1.6 TDI obosit de viata si service, cu 105cp!!! ahahah, au ramas singurii pe piata cu obositul lor de motor :))))))))))))
    33 15
  • Vasilica
    De tocmai la salonul auto si nu inainte.Cum fac cei de la Opel vin cu motorul in spate si il monteaza la salon?Asta se intelege din titlu
    9 8
  • Tot GM rulz la nivel mondial si asta se vede si aici. Motorul e produs de firma la care GM are jumatate din actiuni: VM Motori.

    Redactori automarket: motor de 20l vedeai la avioane in al doilea razboi mondial sau la masini din anii 20-30 de competitie. Corectati. E de 2.0l
    7 13
  • Mda... GM ruls! Da... cu injectii puternice de capital din partea contribuabilului amrican. Ca si alte companii americane prosepere si performante, AIG fiind doar unul dintre putinele exemple!
    Si oricat de sanatoasa ar fi pozita GM, Opel nu are niciun merit pentru asta. Brandul Opel reprezinta de ani buni o gaura neagra. De asta inchid uzine in Germania si nu mai stiu cum sa scape de el.
    3 8
  • @Andy
    Cine te-a mintit ca motorul e produs de VM Motori ?!


    Adevarul e ca o sa se produca la fabrica modernizata/extinsa din Ungaria, pe aceeasi linie de productie cu 1.6 benzina.
    Este prima linie de acest fel la Opel
    13 0
  • ia zi mai vladut care-i cel mai vandut 1.6 diesel? nu cumva TDI-ul?
    1 1
  • @Misha
    nu se putea mai clar sa iti demonstrezi apartenenta la VAGonetul nazist .... Oricum stai tu linistit ca Opel face produse mult mai pline de culoare si mai interesante decat atat de stabilul concern pentru guster
    3 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru