Audi A4, A5 şi A6 primesc versiuni economice Ultra

de Bogdan Mirică
Miercuri, 05.02.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi lansează versiuni Ultra pentru modelele A4, A5 şi A6. Gama se lărgeşte după ce în toamnă germanii ofereau primul model din gama Ultra, un Audi A3 care consumă doar 3.2 litri/100 de km.

Audi extinde gama sa de vehicule cu emisii reduse. Constructorul german a dezvăluit versiunile Ultra ale modelelor A4, A5 şi A6. Familia se lărgeşte după ce a fost deschisă în luna august a anului trecut cu A3 Ultra, cel mai economic model Audi din lume.

Audi A3 Ultra - consum de 3.2 litri pentru cel mai economic Audi din lume

Denumirea Ultra este corespondentul gamei BlueMotion, regăsită în gama părintelui Volkswagen, şi rivalul actualului Efficient Dynamics de la BMW. Cum e şi normal, Audi încearcă să arate şi clienţilor din segmentul premium că există o preocupare continuă pentru reducerea emisiilor de CO2 şi, implicit, a consumului.

Noile versiuni Ultra vin echipate în standard cu un sistem Start-Stop şi cu un sistem care informează şoferul asupra eficienţei la rulare. În cazul lui A4 şi al variantei A4 Avant, versiunea Ultra aduce şi o serie de îmbunătăţiri aerodinamice, menite să reducă frecarea cu aerul. De asemenea, garda la sol este coborâtă cu câţiva milimetri tot din raţiuni aerodinamice.

Pe lista de modificări putem trece şi pneurile cu rezistenţă redusă la rulare, dar şi transmisia manuală cu rapoarte ceva mai lungi.

Esential 3.9 litri/km consumă noul Audi A4 Ultra.
4.2 litri/100 de km consumă noul Audi A5 Ultra.
4.4 litri la 100 de km consumă noul Audi A6 Ultra.
190 de cai putere oferă motorul lui A6 Avant Ultra.
Audi A4 Ultra şi A4 Avant Ultra

A4 Ultra şi A4 Avant Ultra sunt disponibile alături de motorul diesel 2.0 TDI, capabil să ofere două versiuni distincte de putere. Prima garantează 136 de cai şi 320 de Nm, iar a doua 163 de cai şi 400 de Nm. În cazul versiunii mai ponderate, consumul de carburant ajunge la numai 3.9 litri/100 de kilometri, respectiv 4.2 litri pentru Avant.

Audi A5 Ultra şi A5 Sportback Ultra

Modelele A5 Coupe şi A5 Sportback, disponibile şi ele în versiunea Ultra, sunt oferite doar în versiunea de 163 de cai a unităţii 2.0 TDI.

Ea garantează un consum de 4.2 litri şi emisii de 109 g/km pentru A5 Coupe şi 4.3 litri şi 111 g/km pentru A5 Sportback.

Audi A6 Ultra şi A6 Avant Ultra

Pentru celelalte două modele anunţate, A6 Ultra şi A6 Avant Ultra, Audi utilizează tot motorul de 2.0 litri TDI, capabil să ofere însă ceva mai multă putere: 190 de cai şi 400 de Nm. În această situaţie, Audi renunţă la transmisia manuală în favoarea unui S-tronic cu şapte rapoarte, orientat către eficienţă, capabil să garanteze un consum mediu de 4.4 litri pentru sedan şi de 4.6 litri pentru break. Emisiile sunt şi ele de 114, respectiv 119 g/km.

Comentarii (6)

  • La ce marketing fac astia de la VAG, nu m-ar mira sa scrie in brosuri ca masinile lor produc combustibil in loc sa consume, ca doar sunt destui cocalari care pun botul la cotetele lor
    23 17
  • andrei
    ei da, de parca nu mint toti la consum, daca o luam asa. consumurile alea chiar se ating, daca mergi ponderat si iti permite si traficul. insa nu iti iei o astfel de masina ca sa mergi la consum continuu. pe de alta parte e vizibila scaderea consumurilor in timp, de la generatie la generatie.

    asa e cand te plimbi cu dacia, zici ca vw sunt cotete.
    13 6
  • @andrei

    zau ca in articol citesc niste noutati legate de Audi. Dar daca tu zici ca sunt VW.... NIMENI NU TE CONTRAZICE
    3 9
  • ptr vianu
    lasa-ne...esti pe langa...
    5 3
  • @ptr

    fanboy...ti-a cazut greu shaormea de la pranz? :)) Cat ai pus deoparte pana acum pentru un "vw" ultra?
    5 5
  • Haaha , 190CP și 4.4 litri/100km :D
    2 3

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru