Lexus RC F - coupe-ul de performanţă este gata să se dueleze cu BMW M4 şi Audi RS5

de Bogdan Mirică
Miercuri, 15.01.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a dezvăluit oficial noul RC F, coupe-ul său de performanţă, echipat cu motor V8 de 5.0 litri. Modelul german îşi propune să fure din clienţii lui BMW M4 şi Audi RS5.

În cea de a doua zi de presă a Salonului Auto de la Detroit, Lexus a ridicat cearceaful de pe coupe-ul său de performanţă RC F, anticipat deja de o serie de imagini. Modelul nipon îşi propune să fure din clienţii unor coupe-uri de performanţă cu renume, toate localizate în Germania. Este vorba despre Mercedes C63 AMG Coupe, noul BMW M4 şi Audi RS5.

Eleron mobil la peste 80 de km/h

Pentru a se putea măsura cu nume atât de grele, Lexus RC F vine cu un spoiler frontal nou, mult mai agresiv, cu praguri laterale revizuite, o capotă uşor restilizată şi cu pasaje ale roţilor prevăzute cu fante de ventilare. În partea din spate îşi face apariţia un deflector şi ţevi de eşapament duble. Opţional, clienţii pot alege ca toate aceste accesorii de caroserie să fie construite din fibră de carbon.

Esential 450 de cai putere vom regăsi, cu aproximaţie, sub capota lui Lexus RC F.
270 de km/h este viteza până la care poate ajunge Lexus RC F.
Pentru a identifica mai bine modelul de performanţă, Lexus a aplicat logo-ul RC F pe grilă şi a instalat un set de jante cu design unic. Toată reţeta estetică este completată de un eleron mobil, amplasat pe uşa portbagajului.
Acesta se ridică la peste 80 de km/h şi coboară la mai puţin de 40 de km/h.

Interiorul este similar celui regăsit pe versiunea standard a lui RC.

Lexus RC - detalii şi imagini ale coupe-ului nipon care se bate cu BMW Seria 4

Niponii plusează însă cu scaune sport, instrumente de bord revizuite, pedale cu suport de aluminiu şi un volan special, cu o zonă aderentă.

Motor V8 cu două cicluri de funcţionare

Sub capotă, aşa cum vă anunţasem şi în trecut, Lexus utilizează un motor V8 de 5.0 litri, preferând să sfideze tendinţa de reducere a capacităţii motoarelor. Unitatea dezvoltă aproximativ 450 de cai putere şi un cuplu motor de 518 Nm, ambele administrate prin intermediul unei transmisii automate cu opt trepte, botezată Sports Direct Shift. Ansamblul garantează un sprint de la 0 la 100 de km/h în 4.6 secunde şi o viteză maximă de 270 de km/h.

Lexus RC F vs. CONCURENŢA DIRECTĂ

MODEL/VERSIUNE PUTERE
(CP) 
CUPLU
(Nm) 
ACCELERAŢIE 0-100
(secunde) 
PREŢ DE LISTĂ*
(Euro, cu TVA) 
Lexus RC F
V8 5.0
450 513 4.6 n/a
BMW M4
3.0 Turbo
431 550 4.1 n/a
Audi RS5
4.2 FSI S-Tronic quattro
450 430 4.5 83.900
Mercedes C63 AMG Coupe
6.2 litri
457 600 4.4 76.446
*preţuri de listă, fără oferte de sezon şi promoţii 

Urmareste Automarket
Potrivit comunicatului oficial emis de Lexus, motorul V8 rulează în ciclu Atkinson la viteze de croazieră, pentru a economisi carburant, şi apoi trece în ciclu Otto la turaţii înalte, tocmai pentru a garanta performanţă.

Alături de noul motor, indicativul F aduce noului RC şi o suspensie sport, cu braţe faţă mult mai rigide, şi un diferenţial Torque Vectoring cu trei moduri diferite de rulare: Standard, Slalom (îmbunătăţeşte răspunsul direcţiei) şi Track (dedicat experienţelor la limită).

Comentarii (4)

  • modelul japonez ;)

    Isi propune sa fure, dar dac va reusi o sa aflam in anii urmatori. Sa ma explic.

    Problema maxima este fisa tehnica - avem o masina cu un motor mai mic doar decat al lui C63AMG, care are o accelearatie mai slaba decat a lui M4 (masina noua) dar si mai slaba decat a celorlalti concurenti, masini care sunt pe piata de cativa ani. Performantele pe strada/circuit o sa le vedem si o sa comentam si de ele :)

    Interesant este ca aduce in clasa doua elemente noi - eleronul mobil si mica gaselnita tehnica din motor ce permite schimbarea regimului de functionare - asta le va da de gandit celorlalti
    13 4
  • BaditzaEx
    Arata intr-un mare fel !!!, este ca o gura de aer proaspat, in acest segment monopolizat pana acum de triada germana... Dar cum mentiona si Unckle mai devreme, '' impedimentul '' ar p[utea fi fisa tehnica, care totusi ar putea compensa prin viteza maxima ( marita 270 vs 250 ) sau printr-o ( urasc termenul asta, ajuns un cliseu pe aici ) fiabilitate, care in timp sa-si spuna cuvantul.
    Lexus daca ar sa-si mareasca avantajele ( d.p.d.v al marketingului ) ar putea face un test pe circuitul de la Nurburgring ( doar in cazul in care ar obtine valori mai bune decat al rivailor - ma cam indoiesc ).
    Sper sa mai vad si alte marci ( Jaguar sau Volvo chiar ) care sa scoata modele in acest segment.
    9 4
  • BaditzaEx
    cu aceasta ocazia, as vrea sa aflu daca noul Cadillac ATS Coupe va fi disponibil si pe p-ta din Europa
    3 3
  • AndreiRN
    O bijuterie cu technologie noua.
    Cu 10 mii mi putin o sa se vanda ca painea calda.
    Sa nu mai vb de fiabilitatea unica in domeniu.
    4 7

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru