Lexus RC Coupe - japonezii au acum un rival pentru BMW Seria 4

de Bogdan Mirică
Luni, 04.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lexus a dezvăluit primele imagini şi informaţii ale noului RC Coupe, versiunea de serie a conceptelor LF-LC şi LF-CC. Modelul are dimensiuni generoase, vine cu un design îndrăzneţ şi motorizări puternice.

Lexus a dezvăluit primele imagini şi informaţii ale noului RC Coupe, sportiva de serie anticipată de concepte precum LF-LC şi LF-CC, expuse în cadrul saloanelor europene şi americane. Versiunea de serie RC Coupe este aşteptată să îşi facă apariţia oficială în cadrul Salonului Auto de la Tokyo, programat luna aceasta începând cu 23 noiembrie.

Lexus LF-LC Concept - detalii şi imagini

Lexus LF-CC Concept - informaţii şi galerie foto

Inspirat de filosofia de design a celor două concepte enumerate mai sus, modelul de serie împrumută grila trapezoidală impunătoare, blocurile optice colţuroase şi liniile ascuţite ale caroseriei. Blocurile optice sunt echipate cu LED-uri puternice, care ţin locul farurilor convenţionale. Pachetul estetic este completat de jante cu diametrul de 18 sau 19 inch, cu 10 spiţe.

Dimensiunile exterioare înscriu coupe-ul undeva la intrarea în segmentul mediu, cu 4693 de mm lungime, 1394 mm înălţime, 1838 mm lăţime şi 2730 mm la nivelul ampatamentului.

Esential 4693 mm lungime măsoară coupe-ul RC.
3.6 litri este capacitatea celui mai mare motor instalat pe RC Coupe.
455 de cai putere ar putea avea viitorul RC F, derivatul de performanţă.
Interiorul se lasă şi el influenţat de linia futuristă a conceptelor, însă coboară cu picioarele pe pământ adoptând o planşă de bord convenţională, cu instrumente în spatele volanului şi un ecran interactiv de 7 inch.
Inovaţia o reprezintă instalarea sistemului multimedia Remote Touch Interface şi prezenţa unei iluminări interioare diferită. Aceasta nu mai cade de pe plafon, ci este proiectată în sus, de la nivelul consolei şi al planşei de bord. Scaunele sunt construite prin injectarea unei spume pentru a oferi mai mult confort şi susţinere.

În cadrul salonului japonez, Lexus va expune două versiuni: RC 350 şi RC 300h. Primul va folosi un motor V6 de 3.5 litri pe benzină, în vreme ce al doilea va avea parte de serviciile unui ansamblu compus din alăturarea unei unităţi de 2.5 litri benzină şi a unui motor electric.

Pe viitor am putea face cunoştinţă şi cu o versiune de performanţă RC F, alimentată de un motor V8 pe benzină, cu 455 de cai şi 543 de Nm. Ea ar putea să îşi facă apariţia mai devreme decât ne aşteptăm, în cadrul Salonului de la Detroit.

Comentarii (4)

  • Nu m-as fi asteptat ca RC va aparea inainte lui RC F. Dupa cum erau imaginile dezvaluite pe lexusenthusiast.com , RC F ( versiunea de performanta 0 trebuie sa apara foarte curand.

    Cat despre RC coupe, pot sa zic ca este cel mai frumos si mai rafinat coupe din segment. Felicitari Lexus !
    28 13
  • Iarasi interioarele alea batranesti specifice Toyota! Nu mai vin si astia cu ceva nou in segment, de la Mazda la Mitsubishi, de la Infiniti la Lexus firmele japoneze o dau in bara cand e vorba de interioare. Singurii mai deschisi spre nou sunt cei de la Honda, dar nu prea mult ca strica.
    15 27
  • Din poze pot spune ca imi place chiar foarte mult. Fata de un IS obisnuit au schimbat grila, farurile si spatele. Coupe-ul se diferentiaza mai mult de sedan decat in cazurile rivalilor de la BMW si Audi, ceea ce este un lucru foarte bun.

    La interior vad ca au renuntat la acel joy-stick, ceea ce este din nou un lucru bun. Cel putin in America, masina cred ca va fi un succes.
    15 3
  • buhuhuhu
    Lexus RC Coupe , BMW 4 series , Audi A5 ...toate 3 arata super bine ,gusturile nu se discuta :D , bani sa ai :)
    24 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru