Lexus LF-LC este atracţia japoneză de la Detroit

De Dragoș Băltățeanu
Publicat Marti, 10.01.2012
Lexus a adus la Detroit un spectaculos concept botezat LF-LC. Este un automobil sport cu un aspect uimitor ce dovedeşte faptul că Lexus poate face şi coupe-uri sexy.

Lexus a adus la Salonul Auto de la Detroit un concept extrem de sexy. Este vorba de conceptul sport botezat LF-LC. Setul oficial de fotografii a ajus pe internet cu o săptămână înainte de apariţia oficială de la Detroit. Chiar şi aşa, standul Lexus a atras mulţi jurnalişti în zilele de presă datorită acestui spectaculos concept car. Coupe-ul Lexus LF-LC a fost desenat de studioul de design Calty din Newport Beach, California. Acest studio de design aparţine celor de la Toyota.

Conceptul Lexus LF-LC foloseşte un sistem de propulsie hibrid. Puterea este transmisă roţilor din spate, LF-LC dovedindu-se un coupe adevărat. Acest model nu va ajunge în producţia de serie, fiind doar un studiu de design. Ne dă, însă, indicaţii despre cum va arăta designul viitoarelor modele Lexus. Grila radiatorului, de exemplu, este superbă şi este foarte posibil să o vedem folosită într-un fel sau altul pe un model viitor din gama diviziei premium Toyota. Este posibil ca Lexus să folosească elemente de la acest concept pe un viitor model LFA sau poate chiar pe un coupe sport mai mic, plasat în gamă sub sportivul LFA.

Până când oficialii mărcii japoneze se vor hotărî, nu putem decât să admiram liniile îndrăzneţe ale conceptului LF-LC prezentat la Salonul Auto de la Detroit.

Farurile sunt spectaculoase, la fel şi interiorul futuristic. Habitaclul este ergonomic dar a fost finisat cu foarte multă piele întoarsă şi lemn lustruit. Chiar şi aşa, Lexus nu renunţă nici la partea high-tech, LF-LC având la interior două ecrane imense de 12.3 inch pe care sunt afişate toate informaţiile necesare celui de la volan. Majoritate comnezilor se fac prin intermediul unor butoane de tip touch, Lexus folosind această tehnologie chiar şi pentru sistemul de deschidere a portierelor. 

Via | autoblog.it

Comentarii (2)

  • ???
    ''un concept extrem de sexy''
    N-am inteles niciodata expresia asta. O femeie / fata poate sa fie sexy din pct de vedere al unui barbat/baiat si atat!
    5 1
  • grila din fata parca-i gura lui Predator fara masca
    restul e superb
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru