9 mașini din Galeria Țiriac Collection vor „gusta” asfaltul de pe Transfăgărășan

de Bogdan Mirică
Vineri, 15.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Curatorii muzeului Țiriac Collection au scos la lumină 9 exemplare ale unor mașini foarte rare. Exemplarele vor filma un clip de promovare pe Transfăgărășan.

Știm deja că în România există cel mai mare muzeu dedicat automobilelor clasice și exotice din sud-estul Europei. Adună aproximativ 170 de exemplare în Galeria Țiriac Collection, din București, însă colecția este mult mai mare de atât, atingând aproximativ 400 de exemplare.

Deși în mare parte din timp aceste mașini stau cuminți și primesc vizitatori în fiecare weekend, sunt momente în care curatorii muzeului decid să le scoată la lumină și să le ofere o porție de asfalt. Și nu orice de asfalt. Zilele acestea, curatorii muzeului le oferă o porție de asfalt sfânt, adică de Transfăgărășan.

Nouă mașini de colecție au pornit către „cel mai frumos drum din lume”, după cum zicea Jeremy Clarkson. Gașca de mașini rare este una pestriță, cu mașini din toate segmentele. Spre exemplu, avem un mic Messerschmitt KR 200 din 1962 și o mașină americană pură, cum este Cadillac Eldorado din 1976.

Pe un drum așa spectaculos nu lipsesc supercarurile mai vechi și mai noi: Mercedes-Benz SLR Stirling Moss din 2011, Ferrari LaFerrari produs în 2014, Porsche 918 Spyder din 2015, Porsche 911 GT2 RS din 2017, Ferrari 812 Superfast (produs în 2019) și Ferrari Monza SP2 (F176) din 2020.

Echipa este completată de Mercedes-Maybach G650 Landaulet din anul 2017.

Cele nouă mașini vedetă au luat parte la o serie de filmări pe porțiunea de drum cuprinsă între Bâlea Lac și Bâlea Cascadă.

rezultatul va fi un film de promovare a muzeului și a celebrului drum printre munți.

Comentarii (2)

  • Sper ca administratorul sa nu inchida din nou un drum public, tinandu-l la cheremul unui bogatas. Asa cum se mai intampla, in fiecare an cu felurite raliuri si concursuri de ‘viteza in coasta’. Pt un drum care oricum e deschis doar 3-4 luni pe an !
    3 8
  • anonim
    'Mercedes-Benz SRL Stirling Moss din 2011' tare priceputi si documentati mai sunteti aici pe Automarket.ro.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru