Porsche 911 GT2 RS, modificat de Manthey Racing, a devenit cea mai rapidă mașină de stradă de pe Nurburgring

de Alexandru Monenciu
Joi, 24.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un Porsche 911 GT2 RS, modificat de specialiștii Manthey Racing, tocmai a devenit cea mai rapidă mașină de stradă de pe legendarul circuit Nurburgring Nordschleife. Vechiul record a fost stabilit de Mercedes-AMG GT Black Series.

Nurburgring Nordschleife este unul dintre cele mai solicitante circuite din lume, atât pentru piloți, dar mai ales pentru mașini. Tocmai de aceea, majoritatea constructorilor de automobile vin aici pentru a calibra noile modele.

Totodată, mai toți își doresc să stabilească un record de timp pe acest circuit. În urmă cu ceva timp, Mercedes-AMG GT Black Series a devenit cel mai rapid model de stradă de pe Nordschleife după ce a parcurs varianta de 20.6 kilometri în 6 minute și 43.616 secunde.

Porsche a revenit acum la Nurburgring, cu un 911 GT2 RS modificat de specialiștii Manthey Racing, și a stabilit un nou record de timp pentru mașinile de stradă.

Pilotul de teste Lars Kern a parcurs cei 20.8 kilometri în 6 minute și 43.30 secunde. Pe varianta de 20.6 kilometri, mașina a stabilit un timp de 6 minute și 38.84 secunde. Ambele rezultate au fost omologate de un notar.

Pachetul dezvoltat de Manthey Racing este comercializat prin intermediul Porsche Tequipment și include mai multe elemente aerodinamice.

Mulțumită acestora, apăsarea la sol a crescut cu 21 de kilograme pe puntea față și cu 107 kilograme pe spate, la o viteză de 200 km/h.

Lista cu îmbunătățiri mai include jante din magneziu, discuri de frână carbon-ceramice și o suspensie revizuită. Totodată, mașina a venit deja echipată cu pachetul opțional Weissach.

Motorul boxer de 3.8 litri, twin-turbo, dezvoltă 700 de cai putere și 750 Nm. Unitatea vine în compania unei transmisii automate PDK, cu șapte trepte. Puterea este livrată punții spate.

via Porsche

Comentarii (3)

  • mircea badea
    totusi rimacul l-ar face piftie..
    0 1
  • E-DICK
    Masini uzate moral care ard suc de dinozauri, pentru pensionari, rusine, mor ursii polari, lui Greta deja i-a dat barba, se sufoca focile, hai odata cu interzisul termicelor.
    0 1
  • În maximum 6 luni AMG revine cu nou eecord
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru