Ferrari va rechema în service 23.500 de mașini, printre care și exclusivistul LaFerrari

de Bogdan Mirică
Duminica, 07.08.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ferrari a anunțat un recall după ce o investigație internă a arătat potențialul unor defecțiuni la sistemul de frânare al peste 23.500 de mașini. Exemplarele afectate datează din 2004 și până în prezent.

Rechemările în service nu sunt o necunoscută pentru niciun mare producător de automobile. Când se întâmplă, însă, la constructori de nișă, cum este Ferrari, un astfel de recall nu poate trece neobservat.

Scuderia a anunțat că va rechema în service 23.555 de mașini, vândute pe cea mai mare piață a sa, adică Statele Unite. Toate exemplarele au fost comercializate începând cu anul 2004 și includ nume celebre, care s-au vândute cu etichete de aproape un milion de euro. Pe lista modelelor afectate se numără Ferrari 430, Ferrari 488 Pista, F60 America, Ferrari 612 Scaglietti, Ferrari California, Ferrari F12, Ferrari FF, Ferrari GTC4 Lusso, Ferrari Portofino și chiar Ferrari Roma. Aceste două nume sunt foarte recente, cu producție 2020 și 2022. Nu lipsește nici Ferrari LaFerrari.

Problema are legătură cu un capac al rezervorului de lichid de frână. Proiectarea greșită a acestuia ar putea duce la o scurgere a lichidului de frână și la performanțe de frânare improprii.

Unele vehicule afectate vor afișa un mesaj de atenționare, iar altele vor solicita imperios o vizită la service, cu viteză redusă.

Ferrari va rezolva problema prin înlocuirea capacului și printr-un update de soft, care să notifice mai clar proprietarul atunci când apare o defecțiune a sistemului de frânare.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru