Abonament pentru scaune încălzite: în Coreea de Sud, BMW cere 18 dolari pe lună pentru această opțiune

de Tiberiu Safta
Marti, 12.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Pe piața din Coreea de Sud, mai multe dotări ale modelelor BMW sunt disponibile prin abonament. Mai exact, clienții dornici de dotări, cum ar fi scaune încălzite și volan încălzit, vor trebui să plătească lunar o anumită sumă pentru a păstra dotarea respectivă.

Clienții BMW din Coreea de Sud au la dispoziție un mod unic și neobișnuit de a primi acces la mai multe dotări pe mașinile lor. Mai exact, constructorul german oferă un abonament lunar pentru unele dotări opționale. Printre acestea, se numără scaune încălzite, volan încălzit, compatibilitate Apple CarPlay, printre altele.

Cu ajutorul serviciului ConnectedDrive Store, clienții din Coreea de Sud își pot alege unele dotări opționale pe baza unui abonament lunar sau anual. Astfel, cei care își doresc scaune încălzite, vor trebui să plătească 18 dolari pe lună sau 176 de dolari pe an. Există, de asemenea, un al treilea plan pentru fiecare trei ani. În cazul scaunelor încălzite, abonamentul pe 3 ani costă 283 de dolari.

Pe lângă aceste planuri, BMW oferă și opțiunea de a testa gratuit dotările respective timp de o lună. Clienții BMW își pot "descărca" aceste dotări pe mașinile lor, prin sistemul de descărcare și actualizare over-the-air. Asta înseamnă că posesorii nu vor trebui să meargă la un dealer pentru a avea montate aceste dotări.

Desigur, există și opțiunea de a avea dotarea în permanență.

În cazul scaunelor încălzite, această opțiune costă 406 dolari. Volanul încălzit costă 10 dolari pe lună, 92 de dolari pe an și 161 pentru fiecare trei ani. De asemenea, sunt disponibile și alte dotări față de cele menționate, cum ar fi: asistent pentru faza lungă, sisteme suplimentare de siguranță și camera de bord Drive Recorder.

Chiar dacă dotările pe bază de abonament par a fi un lucru neobișnuit, este foarte probabil ca cei mai mulți producători să ofere astfel de servicii în toată lumea. Un astfel de serviciu ar fi unul foarte profitabil pentru constructorii auto. Stellanits, de exemplu, estimează că un astfel de serviciu ar aduce venituri de 23 de miliarde de dolari în fiecare an până la sfârșitul deceniului.

via Motor1

Comentarii (10)

  • am platit 3.500 € pentru "business packet professional" ca sa folosesc modul autonom de 3-4 ori pe an pe autostrada. As fi investit in alte pachete mai relevante pentru mine dar as fi facut abonament la functia mentionata in articol strict cand am nevoie. Initial am fost complet impotriva unei asemenea idei dar are defapt o logica dpdv financiar daca intelegi cu adevarat cum iti folosesti automobilul personal si vrei un anumit nivel de comfort in utilizarea zilnica
    11 14
  • Păi vedeți, la mâna a doua nu există astfel de probleme, orice dotare este gratuită.
    19 2
  • Dacia a vândut cu 27k mai multe mașini, în timp ce Renault a scăzut la vânzări cu 43k mașini.

    La Stellantis rezistă DS-ul, la VW, Porsche, Kia și Hyundai câștigă semnificativ, Toyota și Mitsubishi sunt tot pe acolo, iar în rest bate vântul.
    3 0
  • Uh, sorry. :)))))
    0 1
  • Prima masina dotata cu scaune incalzite a debutat, aparent, la mijlocul anilor '60.
    Aproximativ cinci decenii si jumatate mai tarziu, BMW, care se da mare constructor premium, de lux, exclusivist s.a.m.d., vrea sa ofere banalele scaune incalzite pe baza de abonament. Ma intreb oare ce mai urmeaza. Aerul conditionat? Geamurile spate electrice? Vitezometrul? Penibil.
    20 2
  • Mircea Badea
    deci le detii, le cari, dar n-ai voie. asa hamsteri ne cred?
    12 0
  • Vor plati cei care n-au auzit de bimmercode. E de prost gust ce face bmw, au incercat si in Europa cu carplay pe abonament acum cativa ani si a avut multi clienti nemultumiti. Acum vine standard, ca si in duster sau alta masina fara pretentii
    9 0
  • This was market test in South Korea and it was dropped soon after negative response.
    America had different market test in 2020 (apple car play support) and it also had negative response so feature is standard now
    5 0
  • andrei
    au mai incercat si cu apple car play de voiau 80 pe luna si au luat-o in bot. nu se lasa. ma rog, fiecare alege ce face cu banii lui!
    4 0
  • Lucian
    Abonamentul ar putea fi justificat doar daca scaunele incalzite vin la pret de scaune normale, si apoi functia de incalzire sa fie platita la utilizare.

    Dar daca scaunul incalzit a costat mai mult decat unul normal, practic a fost platit la achizitionarea masinii, si n-are nimeni dreptul sa blocheze utilizarea bunului propriu.
    6 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru