Accident inedit: Un avion uşor intră într-un Volvo XC60, pasagerii supravieţuiesc

de Sebastian Toma
Vineri, 24.08.2012
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un accident aviatic inedit a ieşit la iveală la doi ani după ce a avut loc. Este vorba despre un impact între un avion uşor şi un Volvo XC60, în urma căruia pasagerii din automobil au scăpat nevătămaţi.

Un aerodrom din Londra a fost martorul unui incident inedit – impactul dintre o maşină şi un avion. Din fericire, incidentul nu s-a soldat cu morţi, iar singura persoană rănită a fost pilotul avionului uşor. Partea surprinzătoare a întregului incident este că pasagerii automobilului lovit de avion, un Volvo XC60, au scăpat nevătămaţi în urma impactului, aceştia reuşind să-l salveze şi pe pilot din cockpit-ul în care a fost declanşat un mic incendiu.

Impactul dintre cele două corpuri a avut loc pe pistă, în urma unei probleme la aterizare. Avionul a intrat în partea laterală a lui Volvo XC60. Impactul a avut loc pe o pistă secundară şi a fost urmat imediat de un incendiu, dar flăcările au fost stinse rapid de pompierii aeroportului. Avionul a fost distrus în întregime în urma incendiului, iar automobilul a fost avariat serios de flăcări.

Via Autoblog.rs Foto: DailyMail

Comentarii (16)

  • O idee pentru un nou tip de crashtest. De acum trebuie sa se ia in vedere si impactul cu avioane :)
    Norocul pasagerilor sa si-au luat Volvo care salveaza vieti, chiar si daca ia foc.
    23 12
  • Suedezu
    O marca adevarata.Volvo este cea mai sigura marca din lume.Nu numai ca supravietuiesc pasagerii unui astfel de impact,dar nu se rastoarna.
    22 15
  • Strategie de marketing pura 100%
    25 26
  • Buna strategie de marcheting. Bun rezultat. Sa speram ca si alti constructori auto isi vor indrepta atentia catre siguranta mai mult decat catre producerea de motoare cu cat mai multi cai putere !
    Nu as schimba XC60-ul pe X3, Q5 sau GLK ! Traiasca Volvo.
    23 13
  • @Gabi

    Ma indoiesc sa nu aiba si un astfel de test la ce "prapad" fac la crashteste... spunea odata seful lor ca orice set de teste de pe piata (EuroNCAP, IIHS, ADAC si Altii) sunt cu muuuuult sub testele lor interne...
    15 3
  • un oarecare
    Au scazut vanzarile la xc 60 si v-ati gandit sa scoateti Assul din maneca?oare cum ar fo putut sta ascuns 2 ani?
    15 16
  • Interesant ca au supravietuit dupa ce a luat foc....
    Au scazut vanzarile la XC60 ??? Eu am vazut statisticile si e cel mai bine vandut model de la Volvo si cred ca se vor vinde si mai bine de 80.000 de exemplare anul asta. Deci iar se baga lumea in seama fara sa aiba habar de ce vorbeste. Multi se mai cred destepti in Romania si cred ca de asta avem si asa de multi morti in urma accidentelor auto. Ca toti se cred destepti ca oarecare si isi iau masini germane cu sute de cai putere.
    14 13
  • antonny
    Traiasca Chinezii !!!! Felicitari Volvo!!!
    9 7
  • Aditza
    Felicitari Volvo ca felicitari Volvo, dar ce cauta Volvo pe pista de zbor?
    14 0
  • AndreiRN
    Hahahahaha....
    Pacalici Volvo au si pus botul pt ca ei nu gandesc mai mult de superficial.
    Daca era chiar si o Dacie combi din 1975 lovita la fel in spate de un barzaune ca asta si reziltatul era la fel dar ......... Volvo are nevoie de reclama multa.
    Au mai facut ei asta anii in urma cand un Volvo a fost pus la un show cu Monster Trucks si caroseria lui nu putetea fi distrusa ca apoi sa se faca investigatie si sa se afle ca tot interiorul era plin de tevi sudate care faceau masina rezistenta la 20 de tone.
    Hahahahahaha
    9 16
  • @scorpion
    ...hai recunoaste ca te-ai fi dat in vant sa fi tu in masina aia....ai fi fost primul care se inscria la filmarea clipului....asa-i?....
    5 1
  • nu cred ca Volvo si-ar jigni in halul asta potentialii clienti. Dar cu totii stim ca asa ceva nu e posibil deci raman "sa puna botu'" doar "dujmanii".

    Pe de alta parte un ultralight nu e facut sa reziste niciunui impact (mai putin trenul de aterizare) asa ca ramane focul, cu care Volvo s-a descurcat foarte bine

    SI inca ceva....stirea pare ca este veche de ...2 ani. Daily Mail sa traiasca!
    4 0
  • Giga Motors
    AndreiRN are dreptate chiar daca mentioneaza obsesiv implicarea chineza . La suedezi tot ce inseamna industrie auto nu reprezinta decat praf in ochi.......Sa nu exageram : volvo a ajuns la un nivel bun de siguranta , la fel si saab , dar de la certitudinea asta si pana la a le declara "cele mai asa si pe dincolo" este cale lunga ! volvo si saab raman aceleasi masini terne care nu-ti atrag cu nimic privirile pe strada......Or avea ceva fiabilitate dar nu se compara nici pe departe cu masinile americane in special cu GM care , de altfel , este extrem de avansata la sisteme de siguranta . Apropo masinile americane de tip "late si plate" specifice anilor 60-80 erau preferate la cascadoriile controlate tocmai pt. ca aveau o tabla dura ca stanca si se remarcau prin rezistenta sporita datorita acelor structuri aparte , dar eh , nu li se facea publicitate intensa precum lui volvo azi......Sa ne amintim o zicala din mosi-stramosi : la pomul laudat sa nu te duci cu sacul ;)
    3 5
  • oh daaa....masinile alea "late si plate" erau chintesenta sigurantei....

    tu te auzi Giga Motors?
    2 1
  • Giga Motors
    Da , gelutule , erau , tati! Numai gandeste-te ca americanii au brevetat centura de siguranta si airbag-ul , inregistrate atunci conform legilor statului american . Venind mai spre zilele noastre , ai auzit de OnStar ? Of, of, la lucrurile cu adevarat valoroase si functionale nu se face reclama NICIODATA......Multa lume indoctrinata pe aici , deh
    2 0
  • vlad11
    impactul nu a fost nici frontal nici lateral ci in spate!!

    "Partea surprinzătoare a întregului incident este că pasagerii automobilului lovit de avion, un Volvo XC60, au scăpat nevătămaţi în urma impactului" ce e surprinzator in faptul ca " ultralight nu e facut sa reziste niciunui impact"....

    totusi cum a remarcat si aditza: ce cauta volvo cu pasageri pe pista??
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru