Acciza pentru carburanţi a fost amânată până în 31 martie 2014

de Sebastian Toma
Miercuri, 18.12.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În baza unei negocieri dintre Preşedintele şi Premierul României, introducerea accizei pentru carburanţi a fost amânată cu trei luni, titrează Mediafax.

Esential 90 de zile reprezintă perioada de amânare a introducerii accizei de 7 eurocenţi pe litru pentru carburanţi.
Introducerea accizei pentru carburanţi a fost amânată cu trei luni, informează Mediafax. Anunţul vine în urma unor negocieri derulate între Premierul şi Preşedintele României, acesta din urmă acceptând să promulge legea bugetului pentru anul 2014 cu condiţia amânării aplicării accizei pentru carburanţi. Din păcate pentru cetăţenii româniei, acciza va fi amânată până la 31 martie 2014. Din acel moment, fiecare litru de carburant achiziţionat în România va fi accizat cu 7 eurocenţi. Fiind vorba despre o acciză, celor 7 eurocenţi li se va aplica un TVA de 24%. Preţul carburanţilor după aplicarea accizei nu poate fi estimat încă deoarece s-a schimbat şi metoda de calcul a accizei, nemaifiind utilizat cursul de referinţă de la 1 octombrie anul precedent, urmând să fie aplicată o actualizare în funcţie de inflaţie şi cursul valutar.

"Un mic compromis pentru a putea avea buget şi de la 1 ianuarie să plătim pensii, salariile la medici, să dăm drumul la subvenţii.

Cred că, până la urmă, e un sacrificiu care merită şi măcar să se dovedească că nu avem nevoie de banii din acciză", a declarat Victor Viorel Ponta, Premierul României.

Niciodată nu voi aproba un mandat care prevede creșterea taxelor pe combustibil. Convingerea mea este că cele trei luni vor fi prelungite pentru totdeauna

Traian Băsescu
Preşedintele României
Accizarea benzinei şi a motorinei, cu suplimentare prin taxarea traficului greu, a fost propusă ca soluţie din partea Guvernului pentru a obţine 26 de miliarde de euro, sumă necesară construcţiei a 4.000 de kilometri de autostradă în România. Prin aplicarea acestei accize, autorităţile se aşteaptă ca şoferii români să nu-şi schimbe comportamentul şi să crească şi în 2014 consumul de carburant la nivel naţional, lucru care ar duce la finanţarea proiectelor de infrastructură anunţate de guvernanţi.

Via Mediafax | Digi24

Comentarii (5)

  • markusrull
    O sa creasca consumul, dar consumul pe piata neagra, ei in loc sa te faca sa renunti la economia subterana, te fac sa te indrepti din ce in ce mai mult spre ea... Romania, viitorul suna bine!
    20 0
  • Pe alte site-uri se mentioneaza ca amanarea cu 3 luni se face doar la motorina, nu se precizeaza nimic de benzina.
    Deci?
    9 2
  • atit s-a mai batut base cu caramida-n piept pt binele romanilor,ca m-a spart,exact pt 3 luni...deci base=ponta sau ponta = base...toti o banda de mafioti
    11 3
  • un bou de cetatean roman care
    Desi m-am abtinut sa nu fac si alte pacate, in sfantul post al Nasterii Domnului va doresc TUTUROR politicienilor sa va ia draq de tampiti si nesatui ce sunteti,baga-v-as sarma-n bot!!!!!!
    10 0
  • Marius de la Frankfurt
    Traiasca GPL-ul !!! Cine nu are sa-si puna masina pe GPL !
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru