ACEA: "Închiderea fabricilor auto afectează în mod direct circa 1.1 milioane de angajați din Europa"

de Paul Cosma
Miercuri, 01.04.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Criza COVID-19 şi închiderea fabricilor au afectat cel puţin 1.1 milioane de angajați care lucrează în producția de automobile din Europa, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).

Suspendarea producției auto din Europa, în contextul crizei ce a fost provocată de noul coronavirus, este principalul motiv de îngrijorare pentru entitatea ce reprezintă constructorii europeni.

Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) susține că închiderea fabricilor afectează peste 1.1 milioane de oameni, aceștia fiind angajați în mod direct de producători. Însă, potrivit ACEA, impactul asupra lanțului de aprovizionare este și mai mare. 

Asociația afirmă că, în total, industria auto din UE asigură 2.6 milioane de locuri de muncă directe, iar producătorii gestionează 229 de unități de producție. 

În cazul României, estimările ACEA vorbesc de cel puţin 20.000 de angajaţi afectaţi de închiderea uzinelor şi de pierderi de producţie estimate la 26.124 de mașini. 

“Acum, principala îngrijorare a ACEA şi a membrilor săi este să gestioneze criza imediată cu care se confruntă industria auto, care practic s-a oprit brusc, ceva cu care sectorul nu s-a mai confruntat până acum", a declarat directorul general de la ACEA, Eric-Mark Huitema.

"Prioritatea noastră este să protejăm sănătatea şi locurile de muncă pentru cei aproximativ 14 milioane de europeni care lucrează direct şi indirect în sectorul nostru.”

Via Agerpres

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru