Industria auto europeană cere măsuri pentru relansarea economiei: producătorii vor “programe Rabla” în fiecare țară și pentru toate tipurile de vehicule

de Paul Cosma
Miercuri, 06.05.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Producătorii europeni spun că industria auto este puternic afectată de criza COVID-19 și cer la unison o serie de măsuri care să relanseze economia. Cele mai importante asociații din domeniu vor ca fiecare țară europeană să implementeze programe naționale de înnoire a parcurilor auto, de genul “Rabla”, pentru toate tipurile de vehicule.

Producătorii, furnizorii, dealerii și service-urile auto au făcut front comun și au lansat un apel european de relansare a economiei în contextul crizei COVID-19.

Asociația Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) și alte entități relevante propun un plan de 25 de măsuri prin care sectorul auto și economia să fie repornite în forță.

Cea mai importantă propunere este ca toate țările europene să se coordoneze și să implementeze fiecare un “program Rabla” pentru toate tipurile de vehicule, astfel încât cererea să crească, iar parcurile auto să fie reînnoite în ritm accelerat.

Potrivit planului, stimulentele de achiziție trebuie să fie bazate pe aceleași criterii la nivel european, iar finanțarea asigurată de fiecare țară în parte, dar și de către Uniunea Europeană.

“Este crucial să repornim întreaga industrie auto. Avem nevoie de o acțiune coordonată de relansare a activității industriale și de retail, cu asigurarea lichidității pentru afaceri.

Măsurile trebuie să vizeze creșterea cererii și a investițiilor. Stimulentele de achiziție vor spori capacitățile de producție și vor proteja locurile de muncă,” a declarat directorul general ACEA, Eric-Mark Huitema.

Via ACEA

Comentarii (2)

  • O sa spuneti ca-s partinitor, dar de data asta e oarecum de inteles ca cer oamenii. Pe o perioada limitata, sa zicem pana la sf anului, probabil ca ar fi o idee buna. Si daca ma intrebati pe mine, sporurile pentru masinutzele cu baterii ar trebui sa fie acordate in acelasi quantum, nu preferential, pentru cai VERZI pe pereti. Niste politicieni responsabili, asta ar face.
    5 3
  • Octavian
    Niste politicieni responsabili ar sustine in primul rand productia UE. Nu ar trebui aprobate programe gen Rabla pentru productie non-UE.
    5 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru