Industrie auto

Miercuri, 11 Mai 2022 | Industrie

Carlos Tavares, șeful Stellantis: criza materiilor prime va continua și în timpul tranziției către mașinile electrice

Carlos Tavares, șeful Grupului Stellantis, a avertizat asupra crizei de materii prime, esențiale pentru mașini și baterii, care va continua și în timpul tranziției către automobilele electrice. Tavares preconizează că o asemenea criză va fi resimțită puternic în 2025 și 2026.
Miercuri, 06 Mai 2020 | Industrie

Industria auto europeană cere măsuri pentru relansarea economiei: producătorii vor “programe Rabla” în fiecare țară și pentru toate tipurile de vehicule

Producătorii europeni spun că industria auto este puternic afectată de criza COVID-19 și cer la unison o serie de măsuri care să relanseze economia. Cele mai importante asociații din domeniu vor ca fiecare țară europeană să implementeze programe naționale de înnoire a parcurilor auto, de genul “Rabla”, pentru toate tipurile de vehicule.
Miercuri, 01 Aprilie 2020 | Industrie

ACEA: "Închiderea fabricilor auto afectează în mod direct circa 1.1 milioane de angajați din Europa"

Criza COVID-19 şi închiderea fabricilor au afectat cel puţin 1.1 milioane de angajați care lucrează în producția de automobile din Europa, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA).
Marti, 18 Decembrie 2018 | Industrie

UE a decis reducerea emisiilor pentru autoturisme cu 37.5% până în 2030: producătorii avertizează că obiectivul este nerealist, iar joburile sunt în pericol

Statele membre ale Uniunii Europene au ajuns luni la un compromis cu privire la reducerea emisiilor de dioxid de carbon (CO2) provenite de la autoturisme şi vehicule utilitare, dar industria auto este nemulţumită şi consideră obiectivul nerealist şi restrictiv. UE a decis reducerea emisiilor cu 37.5% pentru autoturisme şi cu 31% pentru vehiculele utilitare, până în 2030.
Joi, 08 Martie 2018 | Industrie

Sunteți gata de schimbări majore în lumea auto? Studiu PwC: "În 2030, 55% dintre mașini vor fi electrice, car sharing-ul va fi la ordinea zilei, iar taxiurile-robot vor intra pe piață"

Prognozele legate de viitorul industriei auto sunt dificl de realizat în contextul unei industrii auto marcată de tehnologii foarte dinamice, însă PwC încearcă să ne ofere câteva idei care demonstrează schimbările majore ale industriei.

Tag-uri similare

studiu, auto, PwC, industrie auto
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru