Germania propune un buget de 5 miliarde de euro pentru un program “Rabla”: bonusuri la achiziție pentru toate modelele care costă cel mult 77.350 de euro

de Paul Cosma
Luni, 01.06.2020
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Germania propune un buget de 5 miliarde de euro pentru un program “Rabla” care să relanseze vânzările de mașini noi. Ministerul Economiei vrea ca bonusurile la achiziție să fie acordate pentru toate modelele care costă cel mult 77.350 de euro. În cazul mașinilor electrice, bonusul ar urma să ajungă la 7.500 de euro.

În urmă cu o lună, Volkswagen și Daimer au cerut Germaniei să introducă stimulente care să relanseze industria auto, după ce criza COVID-19 a dus la scăderea vânzărilor și profiturilor în primul trimestru.

“Avem nevoie de o decizie rapidă privind stimulentele pentru cumpărători,” a spus directorul financiar VW, în timp ce șeful Daimler a declarat atunci că “un simplu stimulent ar fi eficient”.

Potrivit agenției Reuters, Ministrul Economiei din Germania propune un program “Rabla” cu buget de 5 miliarde de euro care să revigoreze vânzările de mașini noi.

În propunerea ministrului se arată că bonusurile vor fi acordate pentru toate modelele cu un preț maxim de 77.350 de euro, ofertă valabilă până la sfârșitul anului.

“Primele” se ridică la 3.000 de euro pentru mașinile diesel și pe benzină. Bonusurile pentru electrice ar crește cu 1.500 de euro, respectiv 750 de euro pentru hibrizi.

Amintim că, la sfârșitul lui 2019, Germania a anunțat creșterea stimulentelor la achiziția mașinilor electrice. Clienții primesc un bonus de 6.000 de euro (în loc de 4.000) la cumpărarea unei mașini electrice care nu costă mai mult de 40.000 de euro.

A fost mărit și bonusul în cazul hibrizilor plug-in, de la 3.000 la 4.500 de euro. Programul se derulează până în 2025.

Noul plan al Germaniei privind relansarea vânzărilor ar urma să fie prezentat de autorități în data de 2 iunie.

Via Reuters

Comentarii (3)

  • Dar parca nemtii aveau deja un program 'RABLA". Se cheama Europa de Est.
    7 4
  • pai daca cu banii de logan nou full iti iei un Golf 7 de 2 litri cu 100.000km la bord cu toate dotarile? Il mai tii 100.000 si-l vinzi apoi mai scump decat pe logan. N-ai face asa, sau esti patriot?
    0 0
  • Full "fara piele" .....
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru