Acesta este Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II, un off-roader de 268.000 de euro

de Tiberiu Safta
Joi, 28.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Divizia specială Land Rover Classic a publicat imagini oficiale cu noul Defender Works V8 Trophy II. Modelul este construit special pentru a concura în competiția Land Rover Trophy și dispune de un motor V8 de 405 cai putere alături de mai multe modificări estetice. Doar 25 de exemplare vor fi produse, iar prețul de pornire este de 268.700 de euro.

Land Rover Classic, noua divizie specială a constructorului britanic, a lansat o versiune modificată a vechiului Defender. Acesta se numește Defender Works V8 Trophy II și este un model construit special pentru competiție. Mai exact, cei care cumpără noua mașină vor putea concura cu ea în competiția Land Rover Trophy.

Noul model este bazat pe vechea generație Defender, mai exact pe modelele din ultima serie, construite între 2012 și 2016. Land Rover Defender Works V8 Trophy II va fi disponibil în 3 variante de caroserie: 90, cu trei uși; 110, cu cinci uși și 110 Double Cab Pick-up. Land Rover va construi câte 10 exemplare ale variantelor 90 și 110 și doar 5 exemplare ale camionetei.

Modelul primește o vopsea specială albă și camuflată. Grafica exterioară arată 23 de locuri din lume unde Land Rover a organizat aventuri off-road. Vopseaua conține accente negre, iar plafonul, capota și jantele de 18 inch sunt vopsite în negru. Nu lipsesc embleme speciale și o serie de modificări la exterior.

În partea din față avem un bulbar cu troliu, iar pe acoperiș avem o bandă LED pentru proiectoare.

Ca echipament, modelul vine dotat cu o scară, trepte în zona pragurilor, apărători de noroi și un punct de tractare în zona din spate.

La interior avem scaune sport Recaro vopsite într-o combinație alb-negru și îmbrăcate în piele Windsor cu accente albe. Mașina include și un sistem multimedia nou, dezvoltat special de Land Rover Classic și un ceas analog Elliot Brown.

Sub capotă se regăsește un motor V8 aspirat natural, de 5.0 litri, care dezvoltă 405 cai putere și 515 Nm. Puterea este transmisă către toate roțile printr-o cutie automată cu 8 trepte. Bineînțeles, Land Rover Classic a modificat suspensia, frânele și direcția pentru o dinamică mai bună în off-road.

Noul Land Rover Classic Defender Works V8 Trophy II pornește de la 268.700 de euro în varianta cu trei uși. Doar 25 de exemplare vor fi produse, iar posesorii modelului vor fi invitați să participe la competiția Land Rover Trophy, unde vor putea câștiga premii.

via Land Rover

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru