Acesta este noul Audi Q6, un SUV de lux pentru piața din China

de Tiberiu Safta
Luni, 25.07.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a publicat primele imagini oficiale cu noul SUV de lux Q6. Noul model este destinat pieței din China și este bazat pe platforma MQB. Q6 aduce trei rânduri de scaune și două motorizări pe benzină.

SAIC Audi, compania care produce modelele mărcii cu patru inele pentru piața din China, a dezvăluit mai multe imagini oficiale cu un nou model destinat acestei piețe. Acesta se numește Q6 și este un SUV de dimensiuni mari, înrudit cu Volkswagen Atlas pentru piața din China.

Noul model este bazat pe platforma MQB. Ca dimensiuni, Q6 măsoară 5099 de milimetri în lungime, 2014 milimetri în lățime și 1784 de milimetri în înălțime. Astfel, Q6 are dimensiuni mai mari față de Q7, însă ampatamentul este ușor mai scurt, fiind trecuți 2980 de milimetri, față de 2994 de milimetri cât are Q7.

Audi Q6 are un design impunător, având în partea din față o grilă de dimensiuni mari și cu prize de aer dedesubtul ei și în părțile adiacente. De asemenea, farurile LED sunt unite printr-o bandă iluminată, iar în prizele de aer laterale găsim și o pereche de lumini secundare.

Aceeași configurație se regăsește și în partea din spate, completată de un difuzor amplasat sub bara spate.

În imaginile oferite, mașina este vopsită într-o culoare two-tone, cu un plafon vopsit în negru. Jantele de 21 de inch sunt vopsite în aceeași culoare.

Modelul vine cu trei rânduri de scaune și oferă două configurații diferite, una cu 6 scaune, iar cealaltă cu 7 locuri. Scaunele sunt îmbrăcate în piele și sunt reglabile electric în 12 direcții. Ele conțin funcții de încălzire, ventilație și de masaj, iar cei care optează pentru configurația cu mai puține locuri, vor primi scaune speciale cu un grad de confort ridicat.

La volan avem un instrumentar digital de 12.3 inch, un ecran central de 10.1 inch pentru sistemul multimedia, alături de încă un ecran de 8.6 inch pentru comenzile climei. Nu lipsește nici un Heads-up Display. De-a lungul planșei de bord sunt prezente finisaje care imită metalul, iar Q6 vine dotat și cu iluminare ambientală și cu un sistem audio Bang & Olufsen cu 14 difuzoare.

Ca motorizări, Q6 poate fi ales cu două motoare pe benzină.

Versiunea 45TFSI aduce un motor de 2.0 litri cu 4 cilindri de 265 de cai putere și 400 Nm. Versiunea mai puternică 50TFSI este echipată cu un motor de 2.5 litri cu 6 cilindri de 299 de cai putere și 500 Nm. Ambele motorizări sunt cuplate la o cutie automată și un sistem de tracțiune integrală quattro.

Versiunea mai puternică accelerează de la 0 la 100 km/h în 7.3 secunde. Toate versiunile sunt echipate și cu suspensia adaptivă DCC, iar opțional, Q6 poate fi echipat cu un sistem de conducere autonomă de nivel 2.

Noul Audi Q6 este disponibil în China și este un model diferit față de viitorul Q6 e-tron, care va fi electric și care va fi disponibil în Europa. Prețul de pornire al lui Q6 este echivalentul a 72.400 de euro.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • Clique
    Dar vai... cât au muncit germanii la design.
    Una bucată Hyundai Santa Fe, una bucată Suzuki Across = Q6
    14 6
  • Bogătanu
    Ia uitati-va la motor. Capacul distributiei este din plastic, cel putin partea de sus. Eee he he, nu mai e nici Audi ce a fost.
    Salutari de la munte tuturor pasionatilor de masini.
    6 9
  • Omu’
    Când am văzut poza, neatent defel, am crezut că-i Hyundai. Poate noua generație de Santa Fe. Citesc titlul, când colo zice că-i de fapt Audi.
    5 5
  • Mircea Badea
    au manele in china?!
    5 3
  • Enigmatrix
    Din față mașina seamănă cu RAV 4.
    2 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru