Acesta este noul Kia EV9: cel mai mare SUV electric și nava amiral a sud-coreenilor

de Tiberiu Safta
Miercuri, 15.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Kia a prezentat oficial noul său model electric de dimensiuni mari EV9. Noul model este un SUV cu zero emisii care aduce un nou limbaj de design și 3 rânduri de scaune, alături de mai multe tehnologii noi.

Constructorul sud-coreean a lansat oficial noul său etalon, EV9. Acesta este un SUV electric de dimensiuni mari și este un model anunțat încă din 2021, atunci când a fost dezvăluit conceptul acestuia. La fel ca mașina prezentată acum doi ani, versiunea de serie propune un design nou, pătrățos, pentru a scoate în evidență caracterul robust al noului model.

LIMBAJ DE DESIGN NOU

De altfel, Kia EV9 aduce la lumină limbajul de design Opposites United și prezintă o parte frontală unică, cu farurile amplasate vertical și cu lumini de zi care se prelungesc direct până la bara de protecție. Inclusiv capota este ușor curbată în partea frontală pentru o eficiență aerodinamică sporită, dar și pentru un nivel mai mare de siguranță.

Tema de design se continuă și în părțile laterale, acolo unde avem protecții de aripi pătrățoase și mai multe elemente de protecție în părțile inferioare ale portierelor. Oglinzile exterioare au și acestea un design ascuțit, iar jantele cu 4 spițe sunt desenate în formă aerodinamică și vopsite în negru în combinație cu argint.

Posteriorul lui Kia EV9 are un design la fel de atrăgător cu un element de protecție integrat în bara din spate, alături de stopuri montate pe plan vertical și cu un mic eleron montat în partea superioară a hayonului.

Tot aici mai observăm și geamurile din spate cu un design aproape triunghiular datorită colțurilor din spate ridicate.

INTERIOR MINIMALIST

Același joc estetic se regăsește și la interior, acolo unde avem un design minimalist, cu un ecran panoramic. Acesta integrează atât instrumentarul digital pe o suprafață de 12.3 inch, cât și sistemul multimedia, tot pe o suprafață de 12.3 inch. Iar dacă asta nu era de ajuns, Kia EV9 mai are și un ecran de 5 inch montat în consola centrală.

Întreg interiorul are un aspect în două tonuri de culoare, cu o combinație de nuanțe alb cu gri. Volanul este ușor aplatizat pe părțile superioare și inferioare și integrează tradiționalele comenzi pentru sistemul multimedia și alte funcții esențiale. Direct în spatele volanului este montată și maneta pentru selectorul de viteze.

SCAUNE CARE SE ROTESC 180 DE GRADE

Noul Kia EV9 este un SUV cu 3 rânduri de scaune. Scaunele sunt îmbrăcate în piele albă în combinație cu gri, iar cele din al doilea rând se pot roti până la 180 de grade.

Pasagerii din al treilea rând de scaune beneficiază și de câteva porturi de încărcare.

Deocamdată, Kia nu a dezvăluit informații tehnice despre noul model. Ceea ce știm este că EV9 se bazează pe platforma E-GMP și beneficiază și de o arhitectură de 800 de volți. Vânzările noului model vor începe în a doua jumătate a lui 2023, timp în care vom afla și detaliile tehnice despre acesta.

via Kia

Comentarii (7)

  • Arata foarte bine. Ce a fost prezentat este doar un model pre-productie. Vor mai fi schimbari discrete (ex. pixeli luminati in grila fata cum avea conceptul, jenti 21...). Autonomia va fi undeva la 337 mile (524 km). Kia/Hyundai stau foarte bine in segmentul electric. Nici la termice nu stau rau, locul 3 in lume spune multe.
    36 5
  • Banditos
    E de apreciat nu numai curajul de a aborda fara stres tehnologia electrificarii dar si designul non-conformist. Spre deosebire, marcile europene parca sunt niste fete batrane care te tot imbie cu "vremurile de alta data" cerandu-ti o cina mult prea scumpa pentru ceea ce au de oferit. Ghinion, coreen(c)ele sunt pe val.
    21 31
  • BMW X7 arata ca Muma Padurii pe langa KIA EV9
    18 26
  • Mircea Badea
    ditamai tractorul si ala cu gleznele la vedere..si desigur, in parcare la bloc, nu intr-o padure...asa ceva..
    5 31
  • Andrei
    Urata cu spume, se chinuie prea mult sa iasa in evidenta, iar asta nu e ceva pozitiv.
    5 18
  • Ma amuz cand vad ce diferiti suntem...si e foarte bine ca suntem. Unora li se pare atragator bolovanul asta pe roti mie mi se pare absolut hidos...iar volanul ala mi se pare cel mai urat din toata industria auto :)
    10 25
  • Foarte greu sa spunem (doar unii bine’nteles)…
    Imi place designul fata, ergonomie, stopuri etc.
    Nu îmi place designul volanului, jenti in dezacord cu partea laterala etc.
    Trebuie musai sa facem spume si sa ne dam sofisticați.
    3 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru