Acesta este noul Lamborghini Urus SE: plug-in hybrid cu 800 CP

de Alexandru Monenciu
Joi, 25.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini tocmai a dezvăluit noul Urus SE. Cu alte cuvinte, o versiune plug-in hybrid a SUV-ului, care oferă 800 de cai putere și o autonomie pur electrică de până la 60 de kilometri.

După o așteptare destul de lungă, Lamborghini Urus a primit, într-un final, o versiune plug-in hybrid. Numele său este Urus SE și a debutat oficial în urmă cu puțin timp.

Motorul V8 de 4.0 litri, twin-turbo, a rămas sub capotă, dar el este asistat acum de o unitate electrică integrată în transmisia automată cu 8 rapoarte. Dacă agregatul termic dezvoltă 620 CP, motorul electric plusează cu 192 CP.

În total, ansamblul oferă 800 de cai putere și 950 Nm cuplu, devenind astfel cel mai puternic Urus oferit vreodată. Din pachet mai face parte și o baterie de 25.9 kWh care promite o autonomie pur electrică de până la 60 de kilometri.

Din punct de vedere al performanțelor, Lamborghini Urus SE atinge 100 de km/h în 3.4 secunde. Repriza 0-200 km/h durează 11.2 secunde, față de 12.5 secunde cât îi ia unui Urus obișnuit să ajungă la 200 de km/h.

În configurație plug-in hybrid, SUV-ul are o masă proprie de 2.540 de kilograme.

Noul Lamborghini Urus SE poate fi recunoscut după noua capotă, dar și după farurile LED care au o grafică nouă.

Mai departe, partea din spate a fost și ea revizuită, iar jantele Galanthus, cu diametrul de 23 de inch, sunt și ele noi.

Pentru interior, italienii au pregătit un display de 12.3 inch, nou, pentru sistemul multimedia. Și acesta din urmă a fost îmbunătățit, acum fiind mai intuitiv, după cum transmit reprezentanții companiei.

via Lamborghini

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru