Acesta este „scheletul” viitorului Lamborghini Aventador: șasiu din fibră de carbon

de Tiberiu Safta
Marti, 14.03.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Lamborghini a publicat imagini oficiale noi cu LB744, numele de cod al succesorului hibrid al lui Aventador. Noul model va avea o monococă creată din fibră de carbon, mai ușoară și mai rigidă față de cea văzută la modelul anterior.

În așteptarea lansării succesorului lui Lamborghini Aventador, constructorul italian ne oferă imagini oficiale noi cu noul LB744, numele de cod al viitorului supercar hibrid. Am aflat anterior că înlocuitorul mult așteptat al lui Aventador va avea un motor V12 cuplat la 3 motoare electrice, iar ansamblul va dezvolta în total 1015 cai putere.

Acum, constructorul din Sant’Agata Bolognese ne oferă imagini noi cu viitorul model hibrid. Pentru prima dată, structura frontală a noului LB744 este confecționată în totalitate din fibră de carbon. Acest lucru nu duce doar la o greutate mai mică, ci și la un nivel de siguranță sporit. Asta pentru că partea frontală va absorbi de două ori mai multă energie în caz de impact față de o structură din metal.

De altfel, noul LB744 se va folosi de compozite forjate, o tehnologie patentată de Lamborghini și folosită încă din 2008. Monococa din fibră de carbon a noului model, botezată monofuzelaj de către Lamborghini, este mai ușoară cu 10% și mai rigidă cu 25% față de cea văzută la Aventador.

Structura posterioară conține și aliaje din aluminiu pentru a mări rigiditatea.

Deocamdată, Lamborghini nu a confirmat numele oficial al succesorului lui Aventador. Acesta urmează să fie dezvăluit în primăvara acestui an.

via Lamborghini

Comentarii (1)

  • Nu au menționat totuși principalul avantaj al monococii din carbon. După doi ani, când te plictisești de ea, o dai un pic de un stâlp și va fi daună totală, astfel încât poți să îți iei una nouă.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru