Activiștii contestă autorizația de construcție a fabricii Tesla din Germania

de Paul Cosma
Duminica, 13.06.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Grupuri ecologiste germane au contestat oficial autorizaţia provizorie de construcţie a fabricii Tesla de lângă Berlin, acordată de autoritatea pentru mediu din Brandenburg, potrivit avocatului acestora.

Tesla se confruntă cu noi probleme în demersurile sale de finalizare a uzinei Gigafactory de lângă Berlin. Mai mulți activiști germani cer suspendarea autorizației prin care Tesla construiește fabrica germană. 

Obiecţia este bazată pe afirmaţia că Tesla nu a clarificat suficient ce măsuri de precauţie va lua pentru a preveni ca un gaz extrem de otrăvitor să scape din fabrică, potrivit primelor informații.

Totodată, obiecţia susţine că Tesla a modificat documentele din cerere, pentru a produce celule de baterii la sediul fabricii, pentru care nu a obţinut autorizaţia necesară.

Grupurile de activiști au afirmat că se vor adresa justiţiei, dacă autorităţile statului nu vor cere supendarea autorizaţiei de construcţie până pe 16 iunie. 

Tesla vrea să înceapă producția lui Model Y în fabrica de lângă Berlin în luna iulie 2021, scopul fiind o capacitate anuală de 500.000 de unități.   

Via news.ro

Comentarii (33)

  • Scrooge
    autorizatie de construire nu "constructie".
    17 1
  • inexorabil
    Cum??? Eco contra eco?! Mă tot șterg la lentilele de contact pe care nu le am și tot nu mă încumet a crede așa ceva. Sau cu intonație: așa ceva...

    Gaz extrem de otrăvitor emis de uzina care scoate splendori cu zero emisii...Miam-miam, ce veste delicioasă pentru suflețelul meu de comunist manevrat direct de Moscova.

    PS. Evident că zestrea de justificări a eco-închinătorilor ne va dovedi încă o dată cât este de luxuriantă...Însăși Tesla nu se poate agăța de explicații valide, dar sclavii din prostime care ard necontenit tămâie pe altarul ei fără îndoială că da și încă ne vor mitralia cu d'alea "științifice", colț cu aula Academiei.
    21 16
  • inexorabil
    Notă de ultimă oră: pe firul acestei proaspete conspirații rusești a intrat și AfD-ul, care deja i-a transmis dictatorului împuțit de la Kremlin (așa, ca între extremiști care se respectă) să nu irosească prea multe fonduri de stat în această prioritară operațiune de sabotaj cu substrat petrolier dezgustător, din moment ce se vor ocupa la fața locului nemții din "extrema dreaptă".

    PS. Vă rog să nu vă lăsați înșelați de aparențe, în sensul că vizita recentă a Muskoiului în bârlogul ursului care s-a lepădat de blana roșie, dar nu și de năravurile aferente ei, a avut un caracter integral privat. A auzit acest e-Mesia că servitoarele de casă ale nababului care încă mai fredonează imnul sfintei tinereți kaghebiste sunt de o frumusețe răpitoare și tocmai de aceea a hotărât să nu reziste tentației. Aaa, faptul că, pe urmă, la o șuetă inevitabilă cu atotputernicul locului, a dat-o pe bălării, pardon, pe baterii este altă sticlă de votcă, pardon, altă mâncare de icre negre.
    19 10
  • Intrebare
    Milogii care au comentat mai sus, fac parte din grupul ecologiștilor din România?
    7 18
  • inexorabil
    Da’ pseudo-iubitorii de mediu de teapa Muskulosului (care văd în e-trend doar o altă “oportunitate de afaceri”) pe cine cred ei că prostesc?...

    Da’ virgula aia cum s-a brodit între subiect şi predicat?

    Prin urmare, e-trepidaţilor, dacă ţineţi morţiş să aveţi dreptate, să criticaţi, să rupeţi mutre, să vă iubească istoria din toate poziţiile, trebuie neapărat să zbârnâiţi d.p.d.v. gramatical/ortografic. Exact ce-i tot amintesc mafiotului, de ani de zile…Din nefericire, eu am zis, eu am auzit!

    PS. Axiomatic, adevăraţii pasionaţi de natură o preţuiesc fix aşa cum a lăsat-o Creatorul, dorind a petrece cât mai mult timp în mijlocul ei şi fără să se lamenteze de “pericolele” care cică o vizează (în primul rând are grijă să nu devină el însuşi un gunoi pentru mediu!). Aşa că ecologia (foarte important de reţinut: limba română cultă nu admite forma “ecologism” !) este una, eco-centrismul, eco-autoritarismul, eco-marxismul, eco-fascismul şi eco-terorismul…alta.
    19 8
  • Să ți-o dăm la cioc pensionare!
    Dacă te-am judeca dupa abilitațile tale de a scrie cod ar trebui sa-ți sistăm pensia!
    7 23
  • @inexorabil
    Cumva VAG, BMW si Mercedes folosesc alte technologii pentru masinile electrice produse in Germania? Adica ce gaze si substante deosebite ar emite fabrica Tesla din Germania si nu emit fabricile grupurilor germane?
    Intreb si eu din curiozitate, ca nu ma pricep.
    Activistii astia au facut si vreo actiune impotriva softurilor ilegale montate pe putorile diesel care emit in realitate de pana la 40 de ori mai mult?
    Daca nu au facut asta, sunt degeaba.
    Ar trebui ca atunci cand se fac ilegalitati si produsele sunt neconforme, sa fie casate, nu lasate in libera circulatie pe strazi.
    Iar managerii care au dat voie la mizerii din astea sa fie bagati la inchisoare.
    19 13
  • I-auzi, Edikk, unii inca mai doresc sa iti conduci diesel-ul poluant, inca multi ani
    12 3
  • inexorabil
    Mafioso, ştii cu cine semeni mata’ ? Cu hoţul prins în flagrant de poliţişti şi care se răţoieşte la ei cum că “Şi alţii fură, ba încă mai vârtos ca mine, dar nu-i vede nimeni şi nici închisoarea nu-i paşte”.

    Traducere “în context” : afurisită este pielea aia pe voi, sclavi emolari exemplari! Voi până şi excrementul îl spălaţi cu detergent, prezentându-l apoi lumii drept floare de nufăr.

    Păi nu aşa se comportau şi socialiştii “clasici” ? Se străduiau ca edificiul lor ideologic (putred la bază din naştere) să pară impecabil, fără nicio fisură, perfect şi mai ales…durabil. De altfel, anterior căderii lui, nea Ceaşcă era convins că se va întâmpla asta “când o face plopul mere şi răchita micşunele”. Peste o lună, deja mâncam mere din plopul lui (în schimb, faptul că a fost asasinat mişeleşte, în urma unui simulacru de proces, clocit în sfere oculte, este un adevăr incontestabil).

    Iată, aşadar, că toate argumentele conduc către o singură concluzie plauzibilă: e(co)-fanatism, deci…e(co)-totalitarism! Fiindcă “simptomele” voastre nu pot semnala altceva oricărui om lucid…
    11 6
  • inexorabil
    Dacă acea splendoare Diesel nepereche (Wärtsilä RT-flex96C) ar fi fost destinată echipării unui vehicul (desigur, tot de dimensiuni colosale), cu siguranţă @PMC n-ar fi apucat s-o încerce, fiindcă m-aş fi mişcat cu o asemenea iuţeală, încât să-mi revină onoarea de a o conduce în exclusivitate. Caz în care draga noastră planetă şi-ar fi schimbat numele în Fumerra. Iar mafioţii ar fi devenit disponibili d.p.d.v. culinar (fiindcă produsele crud-uscate cam aşa se tratează).
    În atare condiţii, numai să nu trăiesc cât Matusalem, că atunci nici măcar microbii n-ar rezista (eu da, căci maşinăriei respective nu i-ar plăcea singurătatea).

    Eh, glumesc! În sensul că nu l-aş fi obstrucţionat cu nimic pe @PMC. Dimpotrivă…

    PS. Din păcate, trebuie să mă mulţumesc “doar” cu 5.0 V10 TDI.
    11 7
  • netam-nissan
    problema-i mult mai simplă apropo de electricele nemțești vs. tezlărești.
    angajații prost plătiți de Musk nu prea-și permit să halească decât fasole și d-aici rezultă gazele alea toxice.
    22 3
  • @inexorabil
    Daca ai doar un 5.0 V10 TDI, esti "doar" un cocalar modest. Altii pot mai mult.
    4 17
  • @inexo: Maestre (sau nou discipol @PMC? :-)),
    https://jalopnik.com/the-volkswagen-touareg-v10-tdi-was-more-of-a-nightmare-1822934503
    ...ar trebui să fie frâna oricăror visări fie și incipiente pe direcția V10 TDI.

    Doar o VAGă geană băgată-n poza cu monstruosul agregat-conglomerat tip Wärtsilä RT care trebuie demontat integral pe dedesubt ca sa schimbi ORICE pică (și pică!) ar trebui să sugereze oricui dimensiunea coșmarului.

    (P.S. Mi-am călcat promisiunea de ”silenzio stampa”, deși AM a băgat deja pe țeavă prima electro-hipnoză video cotidiană - but what the friends are for?!)
    25 3
  • inexorabil
    Kiro, da, am citit care sunt inconvenientele. Şi m-am întâlnit, în câteva situaţii, cu minunaţii din universul VW Service.

    Îmi asum însă orice risc! Conştientizat sau nu.

    A, da: alternativa ar fi…bătrânul VW T3. Pe care îl posed demult. Dar eu râvnesc la sensibil mai multe emisii! Ca să fie toată lumea fericită.
    12 8
  • @tekop
    Maimutica narcisista,de cand a ajuns o rusine sa ajungi pensionar?
    14 2
  • inexorabil
    Mărturisesc acum şi nu mai reiau tema.

    Atunci când i-am promis lui Electrikkk că-mi voi lua Diesel de ambiţie (adică “din cauza” lui), taman aşa m-am purtat! Mulţi or fi avut impresia că am glumit.

    De regulă, eu n-am ţiglele (şi muncitorii) pe casă. De aceea, sunt în stare a fi capabil de orice “mârşăvie” (anti-eco, desigur). Magnum argumentum? Războiul de proporţii universale care, volens nolens, ne-a absorbit pe toţi (apropo, cel care se crede sau se vrea neutru aparţine taberei “negre”, fiindcă se admite doar DA răspicat şi confirmat faptic de partea Adevărului) reclamă arme tot mai distrugătoare şi tactici tot mai neortodoxe…Mi-e lehamite de el (de multe ori, îmi vine să mă refugiez în pustietăţile lumii, fiindcă ADOR viaţa tihnită de când mă ştiu pe acest infam pământ, iar de jur împrejurul meu le-aş permite prezenţa doar oamenilor statornic blajini), dar fac abstracţie de propriile mele percepţii şi preferinţe (păi de! – eternul conflict dintre raţiune şi pasiune), obiectivul meu personal fiind unul singur, perpetuu, prioritar şi hegemonic: IZBÂNDA!

    Care pe care, prieteni! – deviza de zi cu zi.
    13 6
  • Edikkk
    O problemă pusă de un grup de oameni, care va fi rezolvată de Tesla.

    Nu substanţa, care o folosesc şi alţi producători locali, aka germani este problema ci măsurile de siguranţă care trebuiesc dublate să zicem.

    Nimic foarte grav sau rău intenţionat.

    Bine, sunt sigur că grupurile germane au avut informaţii de la producătorii germani, dar asta e, germanii au fost mereu mai... naţionalişti... sau mă rog, patrioţi.
    4 18
  • profu lu iedick
    Substanța PE CARE o folosesc ! - de câte ori să te mai las corigent ca să nu bați câmpii fără grație, expertul lui pește curentat ??
    25 1
  • Mai adikkă tu susții mașinile electrice ori doar Tesla?
    10 1
  • inexorabil
    Să ne intre bine în devlă: miza fierbinte şi necontenită a lui Mickey Duţă şi, implicit, a ciracilor lui (şi văzuţi: persoane – şi nevăzuţi: duhuri) se conturează în toată splendoarea hidoşeniei sale: distrugerea (paradoxal, oricât ar trăncăni ei despre “progres”) CIVILIZAŢIEI (punctele cardinale neavând nicio importanţă!), adică a tot ceea ce a făurit omul (şi a consemnat istoria!) prin înrâurirea divină (că altfel el singur ar fi izbutit…fix pix), atât prin prismă materială, cât şi pe plan spiritual. Această aberaţie greu egalabilă, recte eco-panteismul, constituie poate cea mai “perfecţionată” tehnică pusă în slujba planurilor satano-emolare (“Taina fărădelegii deja se lucrează” – ne avertiza Sf. Apostol Pavel; şi se lucrează de vreo 2000 de ani, neîntrerupt, deci ar trebui să ne dăm seama că a atins desăvârşirea evoluţiei!).

    Întrebarea reflexă (de fapt, firească) este: de ce îi/le îngăduie Dumnezeu una ca asta? Păi ce, n-aţi realizat încă motivul? DIN CAUZA noastră!!! Îl mâniem întruna şi atunci El ne aplică lovitura de graţie, dar nu fiindcă am fi nişte pui de Iov, ci fiindcă ni se cuvine în mod indiscutabil! Şi cruntă este bătaia vrăjmaşului Lui şi al nostru…Să nu ne amăgim singuri închipuindu-ne că nu ne poate vătăma prea rău puterea limitată de Sus a împieliţatului. Încă n-am cunoscut pe propria noastră piele (Doamne fereşte! – dar mă tem că invocăm în zadar Providenţa pentru restul de viaţă telurică, de până la JdA) TOT ce-i fată mintea aceea tot mai perversă. Din nefericire, urmaşii noştri vor avea “fericita ocazie” de a se convinge pe deplin. Noi mai puţin, ceea ce nu presupune însă că ar fi cazul să predăm armele. Dimpotrivă, să le pregătim…Şi neapărat să le lăsăm moştenire.
    13 7
  • inexorabil
    AM, eu înţeleg că vremea asta “superbă” trage la somn, dar, chiar şi aşa, un pic de vigilenţă nu v-ar strica!

    OK, ne atacăm pe aici unii pe alţii, dar limita nu variază: INVECTIVELE! Mai ales cele triviale, tipice grobienilor/grăjdarilor.

    Nu este prima dată! Păi ce se va crede despre acest site (implicit, despre redacţia lui), dacă orice nespălat îşi poate da nestingherit drumul la gură, ca în spatele blocului? Că este closet public sau ce?

    PS. Unde au trăit Iorga şi Eminescu (neîndoielnic, cei mai erudiţi români din toate timpurile!), măi formă de viaţă? Şi cum au sfârşit? Şi unde a fost “Dumnezeul” Occident, atunci când ei agonizau AICI? Da’ ce fel de partizan al “principiilor, valorilor şi standardelor democraţiei occidentale” eşti mătăluţă, din moment ce nu te învârţi zilnic printre ele (la faţa locului!) şi nici n-ai vreo contribuţie la făurirea lor! De fapt, sigur este o dragoste unilaterală, adică neîmpărtăşită :D

    PPS. “Raiul” vestic s-a zămislit şi datorită…MOTOARELOR CU ARDERE INTERNĂ. Poţi să conteşti acest truism??? Da’ cum se manifestă recunoştinţa ta (obligatorie moralmente!) faţă de ele?...
    6 4
  • @inexorabil
    Unde au studiat Nicolae Iorga si Mihai Eminescu?
    3 3
  • @inexorabil
    DEZINFORMÁ vb. tr. a informa greșit, în mod intenționat, tendențios; a induce în eroare. (< fr. désinformer)

    sursa: MDN '00 (2000)

    Nu uita ca traiesti intr-un stat membru NATO si membru UE!
    3 4
  • inexorabil
    A-ha! Nu ştiam!! Şi ce sunt acestea, UE şi NATO? Sursele unice de adevăr (sau poate chiar de Adevăr) ? Măsura metafizică a tuturor lucrurilor de sub Cer? Oxigenul vital care ni se livrează? Candelele în care trebuie să ne luăm lumina?
    Au nu cumva drapelele lor "sacrosancte" au înlocuit icoanele în casele creştinilor?

    Cică am scăpat de cultul personalităţii…Oare??? Doar că acum ni se cere să ne închinăm mai multor “personalităţi”. Toate însă întruchipând Homo europaeus, alias fantoma “glorioasă” suptă de orice identitate istorică, naţională şi personală!

    Pretene, voi dispreţui întotdeauna orice formă de TOTALITARISM (oricât de mângâiat de razele libertăţii, oricât de vopsit în culorile proprietăţii şi oricât de ornamentat cu fructele prosperităţii !!!), indiferent în ce zonă a Globului s-ar instaura. Pe de altă parte, politicienii nu se vor debarasa niciodată de năravul de a construi palate ideologice din cărămizele democraţiei, dar ale uneia posibile doar datorită muncii zilnice şi asidue a proştilor plătiţi atât cât să menţină această stare de lucruri! Bruxelles-ul nu face excepţie de la această linie de “gândire” politică.

    PS. Axiomatic, toată imperiile vor cădea…Nici măcar praful (implicit, nici praful amintirilor) nu se va alege din strălucirea lor prin definiţie falsă şi efemeră…Dumnezeu le-a hărăzit celor pe care îi iubeşte o Împărăţie veşnică, în care, în afară de Lumina, Puterea şi Slava Lui, nu va fi nevoie de nimic. De nimic, fiindcă – magnum argumentum – vanitas vanitatum et omnia vanitas.
    4 3
  • inexorabil
    Pe zi ce trece mă apropii de…AfD (distanţa fizică n-are niciun impact asupra minţii mele!). Până într-acolo, încât să devin deveni membru (cu carnet vizat la zi) al acestei grupări de “extremă dreaptă” (repet: sintagma în cauză constituie ditamai sofismul!). Doar atunci voi deprinde cu adevărat tainele euroscepticismului. Şi cum să zădărnicim “Antifa-rea” planetei.
    4 4
  • @inexorabil
    Apucaturile extremiste ne dezvaluie un suflet pur si apropiat de cele sfinte.

    AFD vine de la Asociația Fostilor Deținuți?
    4 5
  • @inexorabil
    A se nota!

    Inexorabil se ocupa de: subversiune, dezinformare, propaganda pro Rusia si pro Putin + promovarea extremismului si antisemitismului.

    Deasemenea are niste teorii foarte interesante despre UE, NATO si occident in general.

    II lipseste doar un procuror ascultator si rabdator!
    4 5
  • inexorabil
    O, da, Mafănele: în privinţa ultimei tale propoziţii, ai dreptate până la Cer şi înapoi (înapoi, fiindcă “acolo” Sus primeşti un şut pe verso). Păi ce tot repet de ani de zile: pe noi, dujmanii e(co)-poporului, ne vreţi în POM (Puşcărie, Ospiciu şi Moarte).

    Iată şi confirmarea (o demonstraţie fără cusur) afirmaţiei tale:

    https://www.luju.ro/raport-privind-activitatea-subversiva-din-justitie

    PS. Acum torpilează-mă aici cu replicile-standard (apropo, ce se întâmplă?...s-au cam tocit – cumva fiindcă nu mai funcţionează comunicarea cu ONG-urile “Societăţii Deschise”, recte ale socialismului internaţionalist corporatocratic?), care gravitează în jurul comuniştilor, sovieticilor, Moscovei şi (alias cireaşa de pe tort) lui Sputnik.

    PPS. Fin observatorule, “f” din acronimul AfD înseamnă “für” (“pentru” în germană). De ce îl transformi tu în majusculă? Iar denumirea corectă/completă a organizaţiei pe care o invoci este: AFDPR.

    PPPS (ups!). Hristos a dărâmat cu un ciomag mesele comercianţilor din Templu. “Apucături extremiste” ?...

    PPPPS (sic! – adică SIC: Socialism Internaţionalist Corporatocratic). Hai, dans, gagico! De amenajarea barei de rigoare mă ocup je.
    PS la PPPPS. De-abia aştept să-ţi văd gleznele.
    5 3
  • inexorabil
    Măi (euro)veleitarule, ne poţi explica raportul dintre semiţi şi evrei (dar fără să arunci un ou ochi pe etern izbăvitorul net) ? Astfel încât să reiasă limpede de ce termenul “antisemitism” reprezintă o inepţie pură/crasă, zămislită de nişte culţi…inculţi (deşi înclin să cred că mai degrabă tendenţioşi).

    PS. Câte cărţi citeşti tu într-un an? Zi-ne o medie, nu o cifră exactă.
    6 3
  • inexorabil
    Chiar nu te cutremură nicio ruşine?...De ce minţi în halul ăsta??? Arată-mi pe text (luând în considerare întreaga arhivă AM) un singur cuvânt de-al meu (nu mai pomenesc de expresie sau de propoziţie) care să fie explicit hulitor/agresiv la adresa evreilor.

    Aaa, stai aşa: idolul tău George Soros este de origine evreiască…Aşa, şi? Pe aici l-am lăudat pe Paul Jaray, care provenea tot dintre evrei (şi doar aveam idee apriorică în acest sens). De regulă, oricine urăşte această naţiune nu înghite niciun membru al comunităţii lui David, chiar şi dacă, în forul său interior, ar admite valoarea lui strict profesională, politică sau culturală.

    Mafia, te avertizez iarăşi: nu mai umbla cu fofârlica! Măi “suflet pur şi apropiat de cele sfinte”.

    Da, ştiu, nu mă digeri neam! Ce crezi? Sentimentul este reciproc! Da’ măcar nu apela la cacealma, doar fiindcă ţi-ai propus, mort-copt, să mă scoţi din joc, recte să mă discreditezi/ridiculizezi (sau poate că aşa sună…ordinul pe unitate; totodată, nu exclud spectrul propriei mele iluzii – da, sunt “paranoic” – însă, axiomatic, cam orice este posibil pe planeta încă albastră, aşa că…nu slăbesc garda minţii!).

    PS. Dar dacă habar n-ai de semantismul lui “antisemitism” ? L-oi fi prins şi tu din zbor, cum că ar fi taman bun să spargă capete indezirabile (ca de pildă, al lui Vadim), şi ce ţi-ai jurat în barbă? “Ar merge de minune şi în cazul boului de inexo”.
    5 3
  • inexorabil
    Şi cu asta generalul Basta. Isprăvesc subiectul. Nu înainte de a vă asigura următoarele: am aflat din surse sigure că fumigena “propagandei/conspiraţiei comuniste/ruseşti” este aprinsă la nivelul…Academiei Naţionale de Informaţii (anexă a SRI), viitori ofiţeri de informaţii plecând din start în carieră cu această spălare impecabilă (adică executată în mod profesionist) de creier, iar “diseminarea” (adică “infiltrarea”) lor ulterioară prin diverse instituţii ale statului (diverse am zis? – TOATE!) poartă cu sine germenii acestui război psihologic, capabil să reconfigureze structura psihică a oricărui…slăbuţ de înger (că doar nu sunt puţini pe faţa flegmaticului pământ).

    Partea înfiorătoare nu este însă aceasta, ci adevărul referitor la tartorii din umbră ai planului în speţă: CIA…Mai precis, Staţia CIA (ca punte operativă a lui Deep State) care activează în cadrul Ambasadei SUA la Bucureşti (toţi politicienii/birocraţii de rang de la noi cunosc treaba asta – iar când ajung la Putere, toţi, fără excepţie, se duc acolo ca să-şi ia “tainul” instructiv sau “Biblia” care să-i ghideze în posturile încredinţate de către preaputernici, pardon, obţinute în urma alegerilor “libere” şi “democratice”; amintiţi-vă că inclusiv faimoasa LCK a călcat pragul comenduirii americane locale – dar fac pe morţii în păpuşoi, consecinţele unei ipotetice indiscreţii publice a dumnealor nefiind deloc plăcute…).
    6 3
  • inexorabil
    Rectificare: viitorii – articulat.
    2 2
  • inexorabil
    Haideţi, totuşi, să trec în revistă şi aspectul următor, ca să fie tacâmul complet.

    Îmi povestise mama odată că, în tinereţea ei, pe când era studentă la Drept, avea în facultate nişte profesori fanatici de “socialism ştiinţific”, care vorbeau cu patos şi făceau apologia corifeilor…Şcolii de la Frankfurt. Studenţii, de pildă, erau obligaţi să înveţe pe de rost “Caietele din închisoare” ale ideologului marxist Antonio Gramsci. Laitmotivul întregii situaţii se traducea prin aceea că lumea va fi schimbată în primul rând din cauză că va fi schimbată concepţia şi, implicit, percepţia despre lume!

    Odată cu “timpul încremenit în loc” (1989), ai fi avut impresia reflexă că ţi s-au servit doar nişte utopii…Iată însă că Secolul al XXI-lea s-a dovedit a fi fost fixat dinainte pentru “Marea Resetare”. Atâta doar că “înainte” nu ţi-ai fi putut imagina ce forţă imensă ar fi urnit din loc maşinăria “omului nou, cu înaltă conştiinţă (eco)revoluţionară”. Acum ni s-au risipit orice necunoscută şi orice dubiu: Marea Finanţă! Care va schimba lumea, într-adevăr, dar nu şi pe ea însăşi! Dimpotrivă, îşi va “dezvolta” şi mai abitir năravurile.

    Strămoşii Ersatz-ului, recte Illuminati, îşi trasaseră clar obiectivele, toate mizând pe acelaşi “factor prim” : distrugerea a tot ce le displăcea, a tot ce-i deranja, atât materie vie, cât şi nevie. Aşa cum am mai subliniat, o ipotetică joncţiune între cei doi “O” care le erau inamici – recte Ortodoxia şi Occidentul – ar fi echivalat cu dezastrul pentru dânşii. Spre disperarea şi neputinţa urmaşilor acestora (EMOL), fix acest fenomen tinde să se realizeze…Esticii plecaţi la lucru în Vest aduc cu ei şi “otrava mistică”, iar oamenii locului, cu care intră în contact, încep să înţeleagă cât au fost de amăgiţi de rătăcirile catolico-protestante. Şi atunci EMOL încearcă să contracareze cu marxismul cultural, care deja a prins rădăcini în solul învăţământului “occidental”, după toate semnalmentele şi în mediul nostru universitar (se urmăreşte să fie “contaminate” şi nivelurile inferioare!).

    La urma urmei, Illuminati şi-au propus să submineze modus pensandi/operandi/vivendi occidental cum? SIMULÂNDU-L !!! În realitate însă, ceea ce propovăduiesc maeştrii emolari aparţine corpusului net marxist, prelucrat şi finisat de Ş.F. sub forma corectitudinii politice (care consacră teorii şi viziuni indiscutabil de Stânga).
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru