ADAC ar putea fi salvatorul Nurburgring-ului

de Sebastian Toma
Marti, 12.11.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
ADAC, echivalentul german al ACR-ului, este pe lista potenţialilor cumpărători ai circuitului Nurburgring. Oficialii organizaţiei au confirmat participarea la licitaţie.

Esential 100 de milioane de euro reprezintă suma produsă de ADAC pentru achiziţia circuitului Nurburgring.
Nurburgring, celebrul circuit din Germania, ar putea fi cumpărat de ADAC, asociaţia automobiliştilor din Germania. Vestea vine de la publicaţia Frankfurter Allgemeine Zeitung, care a citat surse apropiate de discuţia oficială privind achiziţia. Ulterior, reprezentanţii ADAC au confirmat faptul că au prezentat o ofertă pentru achiziţia circuitului Nurburgring, aceasta având o formulă fără alte obligaţii în cazul în care tranzacţia nu este finalizată. Propunerea ADAC vizează achiziţia pentru 100 de milioane de euro.

"Nurburgring-ul este leagănul motorsportului german. Am putea să-l descriem ca un muzeu viu al automobilului. Tocmai de aceea vom face toate eforturile posibile pentru a păstra această arenă a motorsportului vie în viitor", explică Peter Meyer, şeful ADAC pentru revistaWirtschaftswoche.

În completare, Meyer a explicat intenţiile ADAC în cazul preluării cu succes a circuitului german: continuarea activităţii şi obţinerea profitului sustenabil.

Urmareste Automarket
Potrivit relatărilor anterioare, preţul estimat pentru întregul complex este de 120 de milioane de euro. Printre potenţialii investitori ai circuitului german se numără Bernie Ecclestone şi Dietrich Mateschitz, alături de şeful pistei germane, Jorg Linder. Pentru moment, ofertele celorlalţi participanţi nu au fost dezvăluite.

Via WCF | FAZ

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru