Adio, Audi R8. Ultimul exemplar a fost produs în Germania

de Tiberiu Safta
Luni, 25.03.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Audi a anunțat oficial finalul producției modelului său exotic R8. Ultimul exemplar a fost produs la uzina Audi Böllinger Höfe din Germania.

Audi R8, primul și singurul supercar al mărcii cu 4 inele, a ieșit oficial din fabricație, după o producție care a durat 17 ani. Ultimul exemplar al celebrului model de performanță a ieșit de pe porțile fabricii Audi Böllinger Höfe, situată în orașul Heilbronn din Germania.

Exemplarul final al lui Audi R8 este vopsit în nuanța de galben Vegas și face parte din seria limitată Performance Quattro Edition. De asemenea, ultimul exemplar al supercar-ului german primește și un pachet exterior care aduce elemente din fibră de carbon, precum și jante de 20 de inch.

Audi R8 a fost lansat pentru prima dată în 2007, mai întâi cu un motor V8 de 4.2 litri și 420 de cai putere. Mai târziu, a urmat și motorul V10 de 5.2 litri și cu 525 de cai putere, dezvoltat de Lamborghini. Prima generație a primit un facelift în 2012 și a fost produsă până în 2015. Acela a fost anul în care R8 a primit o generație nouă, care a fost actualizată în 2019.

Inițial, producția lui Audi R8 trebuia să ajungă la final în 2023.

Însă, datorită cererii mari, constructorul german a decis să amâne finalul producției modelului până în martie 2024. Deocamdată, Audi nu are în plan un succesor direct pentru R8.

via Audi

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru