Adio, Fiesta! Ford confirmă ieșirea din producție a modelului în 2023

de Alexandru Monenciu
Miercuri, 26.10.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford confirmă, prin intermediul unul video, ieșirea din producție a modelului Fiesta în iunie 2023. Acesta va fi înlocuit de Puma EV.

În urmă cu puțin timp se zvonea că Ford Fiesta va ieși din producție în 2023. Informația a devenit acum oficială, constructorul american făcând anunțul prin intermediul unui video.

Fiesta a făcut parte din portofoliul Ford vreme de 47 de ani și a fost comercializat în peste 18 milioane de exemplare, de-a lungul a 7 generații.

Potrivit reprezentanților companiei, producția lui Fiesta va lua sfârșit în iunie 2023, iar înlocuitorul său va fi Puma EV. O versiune cu zero emisii a modelului cu același nume.

În prezent, Fiesta este produs la uzina Ford din Koln și până în vara anului viitor va mai fi asamblată aici doar versiunea cu cinci uși. Și versiunea sportivă Fiesta ST va fi pensionată tot atunci.

via Ford

Comentarii (7)

  • Seriff
    Trist, practic Ford ca si alti producatori nu tine cont de ce vor oamenii, de dorintele lor, tin cont de ce zic niste politicieni corupti de la Bruxelles care tot vor sa bage pe gat mizeriile electrice, care s-au dovedit inutile si scumpe.
    33 8
  • La alte modele înțeleg, dar la clasa mică nu, nu există scăderea cererii la clasa mică, clienții nu mai doresc mașini de 18-20 k, dar se aruncă la SUV-ulete de 25-30 k, gen Puma ? Mai doresc, dar au fost neglijate intenționat, fără upgrade, dotări noi, clienții sunt împinși spre SUV-uri cu tracțiune față, mai grele, înghesuite la interior, ex Puma, dar mai scumpe, apoi vorbim de aglomerație, poluare și economii .Dar și clienții sunt deștepți .
    25 3
  • Seriff
    @Dan, Puma ca interior e fix cat Fiesta, nu e nici o diferenta, doar ca are garda la sol inalta si pare mare ca masina, dar e la fel de mica.
    17 3
  • ca ne place sau nu, asta e viitorul. intrebati un posesor de puma sau de ecosport si vedeti ca e multumit. genul asta de masini sunt mult mai usor de parcat, dau o mai mare senzatie de siguranta si te ajuta mai ales intr-o tara ca romania unde mai mereu gasesti masini parcate in intersectii. astea sunt adevaratele masini de oras acum.
    11 11
  • nu-i mai intrebam ca e clar, sunt manelisti, nu inteleg ce li se intampla..
    5 6
  • De ce e mai usor de parcat. Intreb pentru ca n-am o astfel de masina.
    4 3
  • Seriff
    Masina mai usor de parcat decat Fiesta e doar Tico, nu are legatura, principala problema la Fiesta a fost in primul rand scoaterea motorului 1.5 diesel care era ideal si lasand masina doar cu o varianta de 1.0 in 3 cilindrii, plus scumpirea masiva a masinii.
    Hyundai i20 cu 4 cilindrii si motor aspirat le-a dat in cap grav. Asa ca pa si la revedere Fiesta.
    6 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru