Adio, rău de mișcare! Ochelarii "Seetroen" promit eliminarea simptomelor resimțite de pasageri în mașină

de Mircea Meşter
Sambata, 08.12.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Citroen a produs, cu ajutorul unor start-up-uri franceze, o pereche de ochelari care promit că elimină răul de mișcare al pasagerilor. Ochelarii permit astfel o călătorie fără neplăceri pentru cei care vor să-și petreacă timpul citind sau consultând telefoanele și tabletele.

Una dintre marile probleme pe care le ridică pasagerii din autovehicule - fie ele autoturisme sau autocare - este răul de mișcare. Sau Kinetosis, cum se numește "oficial" această afecțiune foarte răspândită. O problemă născută deodată practic în același timp cu apariția vehiculelor motorizate și care s-a acutizat în ultimii ani, odată cu dezvoltarea aparatelor electronice portabile precum telefoanele inteligente sau tabletele. Citroen anunță însă că totul se rezolvă odată cu apariția unei perechi de ochelari dezvoltați special pentru contracararea "răului de mașină".

Construiți de designerii și inginerii studioului parizian 5.5 și a start-up-ului The Boarding Ring, ochelarii au fost concepuți pentru a se potrivi cu liniile nonconformiste ale modelelor actuale din gama Citroen. Numele lor oficial este Seetroen și permit, spun francezii, să "elimine simptomele răului de mișcare ajutând mintea să se resincronizeze cu mișcările percepute la nivelul urechii interne chiar dacă ochii rămân concentrați pe un obiect fix, așa cum este un smartphone sau o carte". 

Conform celor care au dezvoltat produsul, ochelarii pot fi scoși în momentul în care simptomele dispar, ei fiind eficienți "în 99% dintre cazurile de rău de mișcare".

Ochelarii "Seetroen" pot fi utilizați de orice persoană cu vârsta de peste 10 ani, limitarea având la bază faptul că urechea internă nu este complet dezvoltată până la acea vârstă.

Prețul de vânzare al ochelarilor este de 99 de euro, aceștia putând fi comandați pe site-ul oficial de accesorii Citroen.

via Motor1

Comentarii (5)

  • Bun.Progresitii europeni mai aveau de inventat ochelarii (monoclu) pentru ochiul maro si cu asta au revolutionat cu totul mersul cu masina.Auzi,raul de miscare,Franta 30-50km/h in oras si urmeaza 80 km/h in afara,scazuta de la 90.Clar ai nevoie de ochelari speciali sa nu lesini de la fortele gravitationale.Tesla reinventeaza motorul electric ,iar boii astia...
    3 23
  • Carpațilup
    @Tatraurs
    De fiecare dată când faci pe deșteptul, ne convingi de contrariu!
    13 0
  • Corocsenie Adrian
    @Tatraurs
    Chiar nu ai simtul penibilului ? Pacat ca nu iti poti sterge comentariul ca te-am sfatuii cu totii cei care ti l-am citit. Nu de alta dar te faci de ras cu asemenea ineptii scrise.
    10 0
  • Tatraurs ce legatura are viteza cu raul de miscare?
    Cat despre raul de miscare, exista pastile gen Emetiral si Emetostop care sunt foarte bune. Poti sa citesti, sa mananci, sau sa dansezi in masina fara sa apara starea de rau. Acuma na, cine vrea sa poarte ciudateniile alea, nu are decat...
    2 0
  • Vreau 4 bucati! Eu cand nu conduc, am rau de masina teribil. Cum se termina drumul drept, cum incep sa am probleme.
    Daca chiar functioneaza, sunt o inventie cu adevarat utila. Acum intrebarea ar fi: vin cu un revers al medaliei la fel de nasol ca raul de masina?
    1 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru