Adio, Volkswagen Up GTI! Cel mai mic hot-hatch al germanilor iese din producție

de Tiberiu Safta
Miercuri, 11.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Volkswagen Up GTI, versiunea de performanță a modelului de oraș, va ieși în curând din fabricație. Cel mai mic hot-hatch al mărcii germane nu mai poate fi comandat pe nicio piață.

Cel mai mic hot hatch al celor de la Volkswagen, Up GTI, va fi scos din producție în acest an. Anunțul a fost confirmat de către un purtător de cuvânt al mărcii din Wolfsburg pentru ediția olandeză a publicației Top Gear. Această veste vine la scurt timp după ce publicația Autocar anunțase mai devreme că modelul de performanță nu mai poate fi comandat pe piața din Marea Britanie.

Deocamdată, producția lui Up GTI nu a luat sfârșit, însă modelul nu mai poate fi comandat sau configurat pe nicio piață din lume.

Mezinul familiei de modele de performanță GTI a fost introdus în 2018. Modelul a fost disponibil în variante cu 3 uși și 5 uși, iar motorul său de 1.0 litri turbo cu 3 cilindri era capabil să livreze 115 cai putere și un cuplu de 200 Nm. Volkswagen Up GTI cântărea doar 1070 de kilograme și putea să sprinteze de la 0 la 100 de km/h în 8.8 secunde. Viteza maximă era de 196 de km/h.

Viitorul înlocuitor al lui Up GTI va fi un model electric.

Cel mai probabil, acesta va purta numele ID 1 și va fi dezvăluit la jumătatea acestui deceniu.

via Top Gear (NL), Autocar

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru