Alege cu grijă unde schimbi pneurile: 42 de vulcanizări din Bucureşti au fost închise

de Daniel Popescu
Joi, 26.11.2015
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Registrul Auto Român a închis 42 dintre cele 131 de vulcanizări verificate în Bucureşti şi Ilfov din cauza faptului că nu aveau autorizaţie de funcţionare.

Esential 42 de vulcanizări au fost închise de RAR
90 de vulcanizări au fost amendate pentru diverse abateri
În această perioadă, numeroşi şoferi apelează la service-uri şi vulcanizări pentru schimbarea pneurilor în aşteptarea iernii, ocazie cu care inspectorii Registrului Auto Român (RAR) au iniţiat o amplă verificare a atelierelor.

Rezultatele nu sunt deloc încurajatoare: RAR a verificat 131 de vulcanizări din Bucureşti şi Ilfov, iar 42 dintre acestea au fost închise din cauza faptului că nu aveau autorizaţie de funcţionare, în ciuda faptului că unele dintre acestea erau în curs de autorizare. În plus, la 90 dintre vulcanizările verificate s-au descoperit diverse abateri, inclusiv la actele de garanţie.

Oficialii RAR recomandă şoferilor să apeleze doar la vulcanizările autorizate pentru a avea siguranţă că vor interacţiona cu angajaţi profesionişti.

"Inspectorii Registrului Auto Român recomandă şoferilor să folosească numai serviciile unităţilor de vulcanizare autorizate RAR, pentru a avea siguranţa că acestea îndeplinesc condiţiile minimale şi obligatorii necesare.

Lipsa unui lucrător calificat sau a unor scule şi utilaje adecvate pot duce la defecţiuni care să afecteze siguranţa circulaţiei şi pot aduce prejudicii importante atât jantelor, cât şi anvelopelor", precizează RAR.

În total, vulcanizările cu probleme au fost amendate cu 192.000 de lei.

Via Adevărul Financiar

Comentarii (2)

  • hazard
    Care??? O lista nu aveti? Jurnalism de doi bani? Multumim pentru informatii, o sa cerem sa vedem autorizatia inainte sa schimbabm anvelopele...
    In alta ordine de idei, ma apuc de jurnalism: In anumite zone de pe pamant este razboi, aveti grija pe unde calatoriti. Multumesc
    9 2
  • Problema este aceea ca RAR -ul nu are autoritatea de a inchide acele unitati care functioneaza fara autorizatiile necesare. Ne avertizeaza si atat! Ce sa facem cand mergem sa schimbam actele, sa cerem mecanicilor toate atestatele pe care trebuie sa le detina pentru a-si desfasura activitatea legal?!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru