Alfa Romeo Giulietta debuteaza pe pista ca Safety Car

De Bogdan Mirică
Publicat Luni, 10.05.2010
Alfa Romeo Giulietta va debuta oficial pe pista in postura de Safety Car al campionatului mondial Superbike. Compactul italian va alerga in versiunea de 235 de cai putere.

Esential

235 de cai putere dezvolta versiunea Quadrifoglio Verde a modelului Alfa Romeo Giulietta.

Desi au trecut doar doua luni de la lansarea mondiala in cadrul Salonului Auto de la Geneva, Alfa Romeo Giulietta se pregateste sa debuteze pe circuit. Nu ca un model concurent ci ca Safety Car in competitia Superbike, campionatul mondial, destinat motocicletelor de mare viteza.

Exemplarul pregatit de italieni vine cu motorizarea Quadrifoglio Verde 1750 TBi de 235 de cai putere, la care se adauga un set de accesorii aerodinamice, disponibile si in catalogul de optionale. Noutatea absoluta o reprezinta insa culoarea Rosso Competizione, care va putea fi vazuta doar pe acest exemplar, cel putin pana anul viitor.

Cei de la Alfa Romeo s-au vazut nevoiti sa refuze comenzile clientilor care si-au dorit aceasta culoare pe noul Giulietta din cauza problemelor cu un furnizor. Optionalul in valoare de 2000 de euro va fi insa disponibil din luna noiembrie a acestui an.

Botezul oficial al modelului italian a fost facut la Monza, unde compactul a alergat alaturi de fratele sau mai mare, 8C Competizione.

Primul debut in cadrul competitiei oficiale va avea loc in zilele de 22 si 23 mai, Giulietta urmand sa isi ofere asistenta in cadrul fiecarei etape ramase pana la sfarsitul sezonului.

Comentarii (9)

  • schumi
    Giulietta
    Sa speram ca o vom vedea cat mai curand si in postura de concurent in competitii auto.
    7 2
  • eu cred ca atat poate! :))
    3 6
  • sunteti enervanti
    si cu pasi repezi mergeti in directia promotor cu reclamele astea care deschid o pagina noua cand faci click pe inchidere , sunteti foarte enervanti
    10 0
  • @
    Superba masina sincer.

    Nu are nimeni vreo informatie sau ceva zvon despre Alfa in DTM ?
    3 7
  • @
    Superba masina sincer.

    Nu are nimeni vreo informatie sau ceva zvon despre Alfa in DTM ?
    3 8
  • schumi
    @thenuts
    Nu vad o reintoarcere in DTM pt Alfa in viitorul aproiat. Probabil, dupa ce-si va innoi gama de modele, mai ales in clasa medie, vom putea spera.
    Mai realizabil mi se pare reintrarea in WTCC cu Giulietta si motor diesel. Poate la anul.
    0 1
  • Pocitania
    Dupa fata ar fi buna sa deschida inmormintarea proiectantilor asemnor hidosenii.Pacat ca si-au batut joc de Alfa cu asta si cu Mito.
    7 4
  • @flavius
    Las ca rupe la design cliou tau
    4 7
  • Andrei.P
    De ce Alfa cu motor Diesel in WTCC? De ce diesel cand exista TBI multiair? Eu nu va mai inteleg...
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru