Alfa Romeo schimbă numele primului său model electric: Milano devine Junior

de Tiberiu Safta
Marti, 16.04.2024
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alfa Romeo a confirmat oficial că schimbă numele primului său model electric din Milano în Junior. Schimbarea vine după ce guvernul italian și-a exprimat nemulțumirea față de numele ales pentru o mașină produsă în afara Italiei.

Noua Alfa Romeo Milano, primul model electric al mărcii, va fi vândută sub o altă denumire. Asta pentru că marca italiană a confirmat că a schimbat numele crossover-ului său ca urmare a presiunilor survenite din partea guvernului italian. Astfel, noul model se va numi acum Alfa Romeo Junior.

La câteva zile de la debutul primului Alfa Romeo electric, guvernul italian a criticat decizia mărcii de a produce o mașină botezată Milano în afara Italiei. Acest lucru nu ar fi fost o problemă dacă noul crossover ar fi fost produs în Italia, însă noua Alfa Romeo Junior va fi produsă în Polonia. Cel mai aspru critic a fost Adolfo Urso, ministrul industriei din Italia, care a declarat că „o mașină numită Milano nu poate fi produsă în Polonia”, deoarece acest lucru este ilegal, conform legislației italiene.

Ca urmare a schimbării de identitate, numele Junior revine în gama Alfa Romeo pentru prima dată după mult timp. Numele a fost prezent în anii ’60 și ’70 pentru un nivel de echipare al vechiului model Giulia din acea perioadă.

„Suntem perfect conștienți că acest episod va rămâne gravat în istoria mărcii”, a declarat Jean-Philippe Imparato, șeful Alfa Romeo.

„Este o mare responsabilitate, dar în același timp este și un moment captivant. Alegerea noului nume Alfa Romeo Junior este complet naturală, fiind strâns legat de istoria mărcii și fiind încă de la început printre preferatele noastre și ale publicului”, a mai adăugat șeful mărcii.

via Alfa Romeo

Comentarii (9)

  • Andrei
    După ce ca arată groaznic în față, de parcă ar fi fost desenată în dușmănie, se mai bâlbâie și cu numele.
    Ca să fiu răutăcios pana la capăt, mai bine ca se cheamă Junior. Milano ar putea fi folosit pentru o Alfa adevărată.
    8 3
  • George Simion
    aripa care se prelungeste cu capota mi se pare o mizerie. oare cand va disparea prostia asta? cred ca la benve a aparut prima data, desigur.
    1 3
  • Penibil!!!… Junior
    Așa-i când lași “inteligența” artificială la butoane.
    3 6
  • Câți bărbați și-ar cumpăra o mașină cu numele „Junior"?
    Nu pare prea inspirată alegerea acestei denumiri...
    1 4
  • Dutz "noaptea NU bate vântul"
    Junior e un nume istoric pentru Alfa, care se scrie cu "f" nu cu "ph" cum îți bese ție inteligenta naturală.

    Ca de obicei, prostul care nu e și fudul parcă nu e prost destul.
    8 3
  • Alfa Romeo GT 1600 Junior - superbă mașină pentru anii aceia...
    4 0
  • @Dutz, ai dat-o cu mucii-n fasole.
    5 0
  • oricine
    Având în vedere unde se fabrică denumirea completă este Juniorii Lolek și Bolek. Având în vedere natura comentatorilor băștinași nici o denumire nu va fi satisfăcătoare.
    1 1
  • O sa te surprindă dar sunt foarte multi bărbați care nu sunt atât de frustrați și nesiguri pe masculinitatea lor încât să se identifice cu mașina.

    Mașină mare și gălăgiosă, cu nume bengos, deci mascul feroce la volan :))

    Cere-i numărul lui PMC, aveți multe în comun.
    5 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru