Alpina respinge un model 100% electric: "Clienții noștri vor să conducă rapid și să accelereze puternic"

de Alexandru Monenciu
Marti, 27.07.2021
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Șeful Alpina susține că, cel puțin pentru moment, compania pe care o conduce nu se gândește la un model electric. Motivul este simplu: clienții companiei nu au nevoie de așa ceva.

În contextul în care foarte mulți producători de automobile au îmbrățișat electrificarea (inclusiv Abarth va devenit marcă pur electrică din 2024), germanii de la Alpina au încă un portofoliu compus integral din modele cu motoare termice.

Și cel puțin pentru moment, situația nu se va schimba. Andreas Bovensiepen, șeful Alpina, susține că motivul este unul simplu: nu există cerere din partea clienților companiei. Acesta este rezultatul unui sondaj realizat recent de compania de tuning germană.

Majoritatea dintre cei care au răspuns la acest sondaj fac între 30.000 și 50.000 de kilometri anual pe celebra Autobahn din Germania și vor să facă asta cât se poate de rapid.

"În prezent, clienții noștri nu simt nevoia de a avea o mașină electrică. Acest lucru se datorează și distanțelor lungi pe care le parcurg: clienții Alpina vor să conducă rapid și să accelereze puternic, în special în Germania - în acest caz, este clar că autonomia (mașinilor electrice) este o problemă," a declarat Bovensiepen pentru publicația BimmerToday.

Germanii monitorizează atent ce se întâmplă în industria auto, dar preferă să își folosească resursele pentru a dezvolta mașinile pe care le doresc clienții lor.

"Resursele noastre sunt limitate.

În primul rând, trebuie să construim ce doresc clienții noștri. Monitorizăm piața și lucrăm cu noile tehnologii, dar nu vă așteptați la un model electric Alpina în viitorul apropiat," a mai spus el.

via BimmerToday

Comentarii (4)

  • Edikkk
    Faţa mincinoasă

    "Clienții noștri vor să conducă rapid și să accelereze puternic"

    Electricele se conduc mult mai rapid şi accelerează clar mult mai repede ,decât termicele.

    Afirmaţia lor : o minciună.

    Pe la spate, adevărul:

    "Resursele noastre sunt limitate."

    A se citi: lăcomia este atât de mare, încât nu vor să bage bani în R&D ca să fie totul profit.

    Bine că au reuşit nişte săraci din Croaţia, să facă Rimac, iar Alpine care bubuie de bani, nu îi interesează decât profitul gras, ca până acum, pe spatele mediului şi a sănătăţii tuturor !

    Bleah
    10 32
  • bravo alpina singura firma care se respecta
    22 10
  • Bai, jurnalistule auto care nu esti in stare sa faci diferenta dintre o masina electrificata si una electrica in anul 2021, vezi ca nu ai corectat toate tampeniile din acest articol care nu avea nicio legatura cu stirea originala.
    In goana ta de a-mi sterge comentariul mult mai valoros decat ce ai scris tu in articolul original ai uitat de: "În contextul în care foarte mulți producători de automobile au îmbrățișat electrificarea (inclusiv Abarth va devenit marcă pur electrică din 2024), germanii de la Alpina au încă un portofoliu compus integral din modele cu motoare termice".
    Dupa cum spuneam si anterior, in comentariul pe care l-ai sters in secunda doi, Alpina ofera deja masini electrificate, chiar daca tu nu stii de existenta lor. Apoi, ce treaba au producatorii de masini electrificate cu transformarea Abarth in marca pur electrica?
    9 4
  • ce vrei?...calitate!!!
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru