Alpine ar putea utiliza arhitectura Lotus pentru viitoarele SUV-uri coupe cu zero emisii

de Alexandru Monenciu
Joi, 19.01.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Potrivit celor mai recente informații, francezii de la Alpine ar putea utiliza arhitectura Lotus pentru viitoarele sale SUV-uri coupe cu zero emisii. Acestea ar urma să fie situate în aceleași segmente cu Porsche Macan și Cayenne.

Șeful Alpine, Laurent Rossi, a confirmat deja că marca pe care o conduce va lansa două SUV-uri cu alură de coupe și sistem de propulsie pur electric.

Acestea ar urma să fie prezentate în 2027, respectiv 2028, și vor fi situate în aceleași segmente cu Porsche Macan și Cayenne.

Acum, Rossi a oferit mai multe detalii despre cele două modele, susținând că britanicii de la Lotus ar fi cei mai potriviți parteneri în dezvoltarea lor. Cu alte cuvinte, Lotus ar putea oferi arhitectura pe care vor fi dezvoltate.

Cele două companii lucrează deja împreună la dezvoltarea unui succesor pentru modelul sport A110.

Nu se știe, încă, despre ce platformă ar putea fi vorba. Cea mai potrivită ar fi platforma EPA (Electric Premium Architecture) a lui Lotus Eletre.

via Autocar

Comentarii (1)

  • Chevyrolet
    Practic colaborează cu principalul lor concurent.
    1 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru