Alpine va lansa două modele electrice de lux în 2026

de Tiberiu Safta
Miercuri, 09.11.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Alpine a confirmat că va lansa două modele electrice de lux în 2026. Unul dintre acestea va fi un model premium de clasă medie, iar al doilea va fi un viitor rival pentru Lotus Eletre.

Constructorul francez de mașini sport se pregătește să facă pasul către o gamă de modele electrificate. Viitoarea generație a lui A110 va fi electrică, iar în 2025, Alpine va lansa și primul său crossover, botezat GT X-Over.

Pe lângă aceste modele noi, Alpine a confirmat acum că va mai lansa încă două modele de performanță de dimensiuni mari. Cele două modele își vor face apariția în 2026 și ambele vor fi electrice. Constructorul cu sediul la Dieppe nu a oferit foarte multe informații despre viitoarele modele din gamă.

Știm doar că unul dintre acestea va fi un model premium încadrat în segmentul D și care va fi un viitor rival pentru Lotus Type 133, viitorul sedan electric al mărcii britanice.

Cel de-al doilea model va fi încadrat în segmentul E și promite să fie un rival pentru SUV-ul Lotus Eletre.

Este posibil ca viitoarele modele să fie bazate pe o versiune modificată a platformei CMF-EV, regăsită la Renault Megane E-Tech și Nissan Ariya.

Mai mult, propulsorul electric al celor două modele ar urma să dezvolte peste 270 de cai putere și va fi produs în Franța, la uzina de la Cleon.

În încheiere, Alpine precizează că viitoarele sale modele vor păstra caracterul sportiv cunoscut al mărcii, chiar dacă acestea vor fi concepute ca mașini de lux.

via Alpine

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru