Am aflat de ce își doresc șoferii mașini autonome: 60% dintre ei vor să tragă un pui de somn la volan

de Bogdan Mirică, Foto: Dreamstime.com
Sambata, 08.10.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Un studiu desfășurat de Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de interioare auto din lume, a dezvăluit că șoferii își doresc mașini autonome pentru a putea trage un pui de somn la volan.

Chiar dacă majoritatea șoferilor așteaptă funcția de rulare autonomă, folosirea ei ar putea fi prost înțeleasă. Cel puțin asta a descoperit Faurecia, unul dintre cei mai mari furnizori de interioare din lume. Cu ocazia Salonului Auto de la Paris, cei de la Faurecia au întrebat șoferii francezi cum văd mașina și ce rol vor avea vehiculele autonome.

Studiul a stabilit că 9 din 10 francezi conduc de plăcere, chiar dacă traficul din Paris este unul dintre cele mai congestionate din lume. Poate de aici și nemulțumirea a 44% dintre ei, care consideră că pierd prea mult timp în trafic. De asemenea, una din două femei consideră șofatul un factor de stres.

În aceste condiții, majoritatea șoferilor se așteaptă ca mașinile de mâine să îi scape de aceste angoase și să le ușureze viața. În prezent, 45% dintre ei nu folosesc toată tehnologia regăsită pe mașina lor, prin urmare, de ce și-ar dori mașini mai tehnologizate? Pentru a trage un pui de somn.

60% dintre cei intervievați au declarat că și-ar dori mașini autonome pentru a dormi la volan.

35% au afirmat că și-ar dori să fie ceva mai conectați la email și telefoane, în vreme ce restul au afirmat că s-ar uita la filme. În cazul subiecților cu vârsta de peste 65 de ani, procentul celor care ar vrea să doarmă este de 68%.

Faurecia a întrebat oamenii implicați în studiu și ce și-ar dori să găsească în mașinile viitorului. 67% dintre ei și-au exprimat dorința unui frigider pentru răcirea alimentelor sau a băuturilor. Restul și-ar dori un cinema în parbriz, un sistem de încărcare fără fir pentru orice dispozitiv și un scaun capabil să reacționeze la stări de disconfort, oboseală și stres.

via ma

Comentarii (15)

  • kalashnikov
    sigur ca da si pentru aia mai fitzoshi o sa vina masina cu plapuma Luis Vuitton si perna Versace......
    5 2
  • ce lume ciudata... ! Unii , cica, vor sa "traga" un pui de somn la volan, ma rog...fiecare cu ale lui...Eu de ex vreau sa o "trag" cu o parizianca metisa la volan.... hai TESLA odata cu autonomele voastre ca imbatranim... se aude Elon ?!?
    :)
    4 3
  • stire gen TNR
    0 0
  • mda, majoritatea nu par conectati la masina, merg subturat si aiurea, pt ei vor exista autonomele.
    1 3
  • Eu unul prefer sa merg. Adica ,sa-mi folosesc picioarele. Daca vreau sa nu le folosesc , o sa-mi iau un scaun cu rotile actionat electric. Si o sa fie foarte misto(sau cool). Incet, dar sigur, oamenii devin niste handicapati sociali.Nu se pot descurca in viatza de toate zilele. Votati Trump, presedinte! Asta este exemplul perfect!
    1 4
  • @Kotegaeshi Poate cand conduci 1.000 km/zi pe autostrada vrei sa mai dormi o ora sau doua. De asta ce zici?
    4 1
  • Daca trebe sa conduci 1000 km/zi, inseamna ca esti disperat rau de tot. Sofer de camion? Au regulile lor. Poate tu ai alte reguli. Scuza-ma acum, s-a ars un bec in bucatarie si trebuie sa chem electricianul .
    1 4
  • Se pare că mașinile, așa cum le știm noi acum, vor dispărea, iar în locul lor vor apărea garsonierele pe roți: intri în ele, le dai destinația după care dormi, mănânci, te uiți la tv, stai pe facebook, faci sex sau, de ce nu, te apuci de gătit (ce poate fi mai bun decât o tocană de ceapă făcută în garsoniera ambulantă?).
    11 2
  • "Studiul a stabilit că 9 din 10 francezi conduc de plăcere, chiar dacă traficul din Paris este unul dintre cele mai congestionate din lume."

    Adica francezii circula doar in Paris???
    2 2
  • @Kote Poate cand plec in vacanta anuala prin Europa vreau sa trec peste Ungaria si eventual Austria si sa ajung poate direct in Germania pentru prima noapte. Dupa care plec mai departe.

    De la Bucuresti la Passau sunt 1363 km care sunt parcursi in 14-17 ore. Depinde de ce trafic ai noroc (si cat stai la granita daca iesi pe autostrada la unguri).

    De asta ce zici?
    0 0
  • Vrei sa-mi arati unde faci tu vacantzele? Prietene, eu cand plec in vacantza anuala, nu pierd o gramada de timp conducand si apoi sa-mi revin. Cate zile de vacantza adevarata or sa-mi ramana? Prefer sa iau avionul. Mai mult de 2 ore nu-mi ia calatoria, iar apoi am o gramada de timp pentru a fi in vacantza cu adevarat!
    De asta ce zici? Si inca o chestie: nu ma cazez intr-un cort . Si, fara dusuri la comun.
    0 0
  • Eu fiecare week-end mi-l petrec în străinătate.
    Și fac mai puțin de două ore până acolo pentru că mă duc cu avionul meu personal. Stau la cel mai înalt etaj de la cele mai luxoase hoteluri și fac baie numai în șampanie.
    De caviar mi s-a scârbit deja și nu-l mai cumpăr decât ca să-mi hrănesc pisica.

    P.S. Manelele e viața mea!
    :)
    2 0
  • VozWagist
    Pai studiul asta demonstreaza ......CE? Si in ziua de azi cam 60% din soferi dorm la volan
    0 0
  • @Kote Eu prefer sa vad si obiective importante pe drum. Am vazut orase gen Rothenburg, Regensburg, Ulm, Nancy, Reims si obiective ca abatia Melk sau castelul Neuschwanstein.

    Daca iau avionul pana la Paris (am facut-o o data), pe astea nu le vedeam.

    Plus ca-mi place sa conduc :-)
    0 0
  • Ai dreptate. Si eu am zburat 21 de ore pana in Italia.Am stat 4 saptamani.Si am avut ce sa vad. A fost fain de tot. Toate cele bune!
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru