Ambiții Mazda: Uzine neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035

de Alexandru Monenciu
Luni, 18.12.2023
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Până în 2035, Mazda intenționează ca toate uzinele sale, la nivel global, să fie neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Mai întâi, o serie de inițiative vor fi introduse la fabrica din Hiroshima, Japonia.

Constructorul nipon de automobile intenționează să devină din ce în ce mai "verde". Până în 2030, Mazda vrea să reducă emisiile de CO2 cu 69% (comparativ cu nivelul din 2013) la toate uzinele sale din Japonia.

Apoi, până în 2035, Mazda intenționează ca toate fabricile sale, la nivel global, să devină neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Nu în ultimul rând, până în 2050, întregul lanț de aprovizionare al niponilor va fi neutru din punct de vedere al emisiilor de CO2.

Pentru a-și atinge aceste obiective, Mazda vrea să adopte o nouă schemă pentru viitoarele investiții. Deciziile vor fi luate și în funcție de prețul carbonului și vor fi prioritizate acele investiții care vor contribui major la reducerea emisiilor de CO2.

Apoi, japonezii vor să facă trecerea de la combustibili fosili la amoniac lichid la uzina din Hiroshima. De asemenea, toate vehiculele companiei nu vor mai folosi motorină, ci un combustibil bio de nouă generație.

Mai apoi, inițiativele utilizate la uzinele din Japonia vor fi extinse și la celelalte fabrici din afara țării.

via Carscoops

Comentarii (5)

  • inexorabil
    Într-adevăr, ambiţie, numai că una…stupidă.
    1 7
  • Mazda are o abordare realistă și nu s-au aruncat așa la irosit miliarde aiurea.
    Una este să vrei și alta să se găsească soluții, cel mai probabil este că nu vor utopii. Toți trebuie să reducem felul în care parazităm planeta, până la urmă totul are o limită.
    Atâta timp cat se produc ambalaje de unică folosință, chiar și reciclate tot consum imens este și poluare.
    Am găsit magazine care vând de ex detergenți din bidoane de 200 de litri.
    Aduci recipientele îți “faci” plinul.
    Sunt convins că se va strânge tot mai tare robinetul și este normal, când producem hotărâm care este impactul.
    Nu știu câți credeam posibil în urmă cu 10 ani, dar sunt acuma magazine (lanțuri) care nu mai au plase de cumpărături nici la vânzare, de nici un fel… pe de altă parte încă văd cu regret că unii din noi achiziționăm 3-4 pungi când mergem la cumpărături, de fiecare dată.
    5 1
  • foarte probabil, fabricile mazda vor fi in curand complet neutre, sau mai bine zis neutralizate. sunt voci care spun ca, in lipsa oricaror investitii in electrificare, mazda va fi prima care va falimenta, urmata apoi de alte marci japoneze. sper sa nu se adevereasca, c-ar fi nasol, dar incapatanarea asta in traditionalism tipica japonezilor (dar la fel de bine si germanilor) nu miroase a bine. nokia la fel credea cu tarie in calea sa, ca face cele mai bune telefoane din lume si ca va domina forever industria, refuzand sa adopte ceea ce se prefigura a fi the next big thing, iar ce a urmat pentru nokia n-a fost chiar placut. nu e deloc rau sa fii traditionalist si sa iti perpetuezi valorile care te-au crescut, dar neaparat trebuie tinut deschis macar un ochi spre viitor, ca viitorul asta are prostul obicei de a veni in valuri, iar daca nu esti vigilent vine unul nitel mai marisor care te baga definitiv la fund si atunci nu mai da nimeni doi bani pe heritage-ul tau. ma doare capul cand ii aud pe astia de la mazda cum isi propun ei cica pentru viitor sa se axeze pe perfectionarea motorului termic, bravo ba.
    2 2
  • Banditos
    "Uzine neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon până în 2035"

    nu e ca ambitia de a vorbi in punga, cum o face parerologul priceput in auto, religie, conspiratii, limba romana si, in general al limbilor, sau etc, dar eu zic ca astia de la Nissan fac ce pot si ei
    4 2
  • Banditos
    @analfabet cu strasuri si pompoane

    Scurt pe doi
    4 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru