Americanii şi-au ales ”Maşina anului 2013” - Cadillac ATS

de Bogdan Mirică
Luni, 14.01.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Salonul Auto de la Detroit a debutat cu decernarea titlului de ”Maşina Anului în SUA”. Anul acesta, titlul i-a revenit lui Cadillac ATS, rivalul american pentru BMW Seria 3.

Aşa cum pe Bătrânul Continent se desfăşoară concursul ”Maşina Anului în Europa”, aşa şi americanii au trofeul ”Car of the year”, decernat cu ocazia Salonului de la Detroit.

Anul acesta, ”Maşina Anului în SUA” a ajuns la ediţia cu numărul 20. Oarecum logic într-o ţară în care naţionalismul este ridicat la rang de artă, câştigătorul a fost un model american. Este vorba despre Cadillac ATS, propunerea General Motors pentru segmentul mediu premium, acolo unde activează Audi A4, BMW Seria 3 şi Mercedes C-Klasse.

În finală, Cadillac ATS a trebuit să treacă peste o concurenţă destul de solidă, constând în Ford Fusion şi Honda Accord. Un juriu format din 49 de jurnalişti a decis să îi acorde distincţia supremă lui ATS, luând în calcul faptul că este un model de serie introdus recent şi capabil să se dueleze cu concurenţa germană.

Urmareste Automarket
Odată cu decernarea premiului ”Car of the Year”, jurnaliştii americani au avut de jurizat şi premiul pentru cea mai bună camionetă a anului.
Criteriile au fost aceleaşi şi au desemnat un câştigător absolut: Dodge Ram 1500, un pick-up american pur.

via huffpost

Comentarii (4)

  • O alegere destul de corecta.ATS arata bine si are o gama de motorizari destul de performanta.
    18 7
  • inexorabil
    N-ar fi mai nimic de comentat......doar ca termenii de comparatie pentru Cadillac se refereau, pe vremuri, la Lincoln si Chrysler; acum fixatia maladiva a lui GM este, zi si noapte, ce face "concurenta germana".
    Foarte placut, oricum, ATS. O alternativa exceptionala pentru ezotericii satui de panorama zilnica a "triadei" nemtesti.

    O remarca: Ram este acum o marca separata a Grupului Chrysler, dar tot are legatura cu Dodge, fiind o subdivizie a sa. Si nu ma mira ca a ramas imbatabila la camionete, capitol la care niciodata GMC sau Chevy n-au excelat in fata lui Dodge. Dar ceea ce nu se precizeaza in informatii este ca Mopar este "vinovatul" care alimenteaza mereu succesul lui Ram in SUA.
    12 4
  • AndreiRN
    Pacat ca amandoua sunt asamblate in Mexic.
    6 10
  • cred ca au luat exemplu de la "natiunea ce mai favorizata" :)
    4 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru