AMG sărbătorește 55 de ani cu ediția specială Mercedes-AMG G63 Edition 55

de Tiberiu Safta
Miercuri, 23.03.2022
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes-Benz a lansat o ediție specială de performanță a modelului Clasa G, numită G63 Edition 55. Ediția limitată a fost creată pentru a marca 55 de ani de existență a diviziei de performanță AMG.

Celebra divizie de performanță a lui Mercedes-Benz, AMG, împlinește 55 de ani de existență. Cu această ocazie, constructorul german a lansat ediția specială Mercedes-AMG G63 Edition 55, care aduce câteva dotări exclusive mașinii de teren.

Printre ele se numără culorile. Ediția limitată este disponibilă în nuanțele alb G Manufaktur Opalite, respectiv negru metalic Obsidian. Pe uși avem și un desen cu emblema AMG stilizată, iar jantele de 22 de inch au un design unic și exclusiv pentru această ediție.

Modelul poate fi comandat și cu unul din cele două pachete AMG Night Package, care adaugă accente negre. Sigla AMG se regăsește inclusiv pe bușonul rezervorului.

La interior avem o combinație de culori negru cu roșu, scaunele fiind îmbrăcate în piele Nappa și vopsite în aceste culori. Pe volan găsim și emblema 55 AMG, iar acesta este îmbrăcat într-un material din microfibră, numit Dinamica și confecționat de Mercedes. Covoarele au cusături roșii și includ emblema Edition 55, iar plăcile din interiorul ușilor sunt iluminate cu roșu.

Sub capotă găsim același motor văzut la un G63 standard, adică un propulsor V8 de 4.0 litri, twin-turbo.

Acesta dezvoltă 577 de cai putere și un cuplu de 750 Nm și este cuplat la o cutie de viteze automată cu 9 trepte.

În Germania, noua ediție specială este mai scumpă cu 17.850 de euro față de modelul pe care se bazează, Mercedes-AMG G63. Nu se știe câte exemplare vor fi produse, însă noul G63 Edition 55 va fi disponibil până în luna octombrie a acestui an.

via Mercedes-Benz

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru