Angajații Ford de la Craiova au asamblat aproape 72.000 de exemplare Ecosport în prima jumătate a anului: producția pe luna iunie a trecut de 12.000 de unități

de Cornel Șocariciu
Luni, 22.07.2019
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
În prima jumătate a anului, angajații uzinei Ford de la Craiova au asamblat 71.601 de unități Ecosport, o valoare apropiată (71.488 de exemplare) de cea obținută în același interval de timp în 2018.

Producția uzinei Ford de la Craiova s-a menținut constantă în prima parte a acestui an, în condițiile în care cererea pentru SUV-ul Ecosport nu a înregistrat variații majore la nivel european.

Conform raportului publicat de Asociația Producătorilor și Importatorilor de Automobile (APIA), Ford a produs la Craiova 12.151 de unități Ecosport pe parcursul lunii iunie.

Astfel, la nivelul primelor șase luni ale anului, angajații Ford de la Craiova au asamblat în total 71.601 de exemplare Ecosport, o valoare aflată în ușoară creștere (71.488 de unități) comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

În același timp, în luna iunie, uzina Dacia de la Mioveni a produs 31.278 de mașini, în creștere cu 1.6% față de aceeași perioadă din 2018. În prima jumătate a anului, Dacia a raportat o producție de 191.776 de unități.

Cu alte cuvinte, în primele șase luni ale anului în România au fost produse 263.377 de mașini noi la uzinele din Craiova și Mioveni.

Spre finalul anului curent, producția fabricii de la Craiova ar urma să crească întrucât constructorul american va introduce pe linia de asamblare noul SUV Puma, model prezentat oficial la jumătatea lunii trecute.

Via | APIA

Comentarii (2)

  • la Craiova s-au asamblat, la Pitesti s-au produs atatea... automobile de catre o natie de asamblatori, ce suntem.
    3 5
  • ACE - Craiova
    E bine ca lucrurile bune se mentin...cel putin......
    CU AUTOSTRAZILE doamnei Dancila - NU SE MISCA MAl DELOC lucrurile....
    PALAVRE....PALAVRE.....
    7 2

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru