Angajații Ford vor deveni "cobai" pentru mașinile autonome: din 2018, vor călători fără șofer în incinta fabricii din Detroit

de Daniel Popescu
Luni, 19.09.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ford va oferi angajaților mașini autonome pe care să te testeze în interiorul fabricii din Detroit, ca parte a pregătirilor pentru lansarea primului model autonom de serie în 2021.

Cu numai o lună în urmă, Ford a făcut un anunț istoric: în 2021 va apărea prima mașină autonomă de serie fără volan și fără pedale. La vremea respectivă, anunțul a fost privit cu neîncredere de o parte a industriei auto, însă constructorul american demonstrează încă o dată că are ambiția de a-și respecta propriile termene limită.

Astfel, începând din 2018, Ford va oferi mașini autonome de test angajaților fabricii din Detroit cu scopul de a colecta cât mai multe date despre modul în care se comportă aceste vehicule în condiții reale. Chiar dacă la prima vedere nu pare un test care să simuleze condițiile reale, fabrica Ford de la Detroit are o suprafață totală de 700.000 de metri pătrați, suficient de mare pentru a furniza date concrete, iar mașinile vor fi folosite pentru a ajuta angajații să se deplaseze de la o clădire la alta.

Urmareste Automarket
Deși se anticipează că în viitorul îndepărtat mașinile autonome vor comunica cu diversele sisteme electronice ale clădirilor, Ford nu va conecta mașinile direct la fabrică, pentru că scopul este ca acestea să poată fi utilizate inclusiv în medii rurale.

Pentru a se deplasa între două clădiri, un angajat va trebui să cheme o mașină autonomă în punctul de plecare pe baza unei aplicații de smartphone. Acest principiu este foarte asemănător cu cel al serviciilor moderne de transport precum Uber sau Lyft.

De altfel, Ford a anunțat anterior că primul său model de mașină autonomă va fi disponibil exclusiv pentru companiile de taxi și servicii de ride-sharing.

Via Moniteur Automobile

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru