Anul şi electrica: Mercedes va lansa o maşină electrică pe an începând din 2019

de Daniel Popescu
Marti, 06.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mercedes a confirmat că va lansa în fiecare an cel puţin un nou model electric din noua gamă EQ. Primul dintre acestea este aşteptat în 2019.

Mercedes a dezvăluit cu ocazia Salonului Auto de la Paris de la sfârşitul lunii septembrie noul brand EQ dedicat maşinilor electrice. Constructorul german a prezentat atunci şi Generation EQ, conceptul unui SUV electric care urmează să fie lansat în versiune de serie, anunţând totodată o gamă de 10 modele electrice până în 2025.

Mercedes a clarificat acum strategia şi a dezvăluit că primul model electric EQ, cel mai probabil varianta de serie a conceptului Generation EQ, va putea fi cumpărat începând din 2019. În plus, germanii vor lansa în fiecare an cel puţin un model electric până în 2025, această strategie fiind preferata în detrimentul unor lansări colective de 3-4 modele. Pentru moment, constructorul nu a dezvăluit şi din ce segmente vor face parte viitoarele modele, însă este de aşteptat ca acestea să fie variate.

Urmareste Automarket
Până la lansarea primelor sale modele electrice EQ, Mercedes a anunţat recent un parteneriat cu rivalii de la BMW, Volkswagen şi Ford pentru dezvoltarea unei reţele de staţii de încărcare de 350 kW în principalele oraşe din Europa.
Proiectul va începe în 2017, atunci când vor fi instalate primele 400 de staţii de încărcare, astfel că la lansarea primului model electric din 2019 clienţii Mercedes vor avea deja la dispoziţie o amplă reţea de staţii de încărcare.

Via Auto Plus

Comentarii (2)

  • Atunci cand electricele de serie mare vor sparge bariera psihologica de 500-600 km autonomie absolut NIMIC NU LE VA MAI STA IN CALE...exceptand prețul....That's the future !
    5 0
  • @ACE - pretul este pe un trend descrescator fantastic de rapid (vezi Chevy BOLT)

    Este necesara legislatie pentru sistemele de incarcare - este necesara standardizarea curentilor/voltajelor si a modului de conectare la incarcator.
    6 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru