Apariție inedită pe autostrăzile germane: indicator rutier dedicat doar mașinilor autonome

de Mircea Meşter
Miercuri, 28.12.2016
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Mașinile care se conduc singure testate de mărcile germane au la dispoziție din această iarnă un indicator care pentru șoferii normali nu are niciun fel de însemnătate.

Dacă în vacanța de iarnă veți ajunge pe autostrăzile din Germania și aveți drum pe autostrada A9 între Munchen și Ingolstadt, veți fi surprinși să vedeți un indicator pe care nu l-ați întâlnit până acum și care nu se învață în nicio școală de șoferi. Nu vă împacientați, însă: nu e pentru șoferi, ci pentru mașinile autonome.

Noul indicator alb-negru seamănă cu o țintă stilizată și este instalat din 2.5 în 2.5 kilometri pe ambele sensuri pe porțiunea de autostradă dintre Munchen - orașul de origine al mărcii BMW - și Ingolstadt - orașul de baștină al brandului Audi.

Conform autoritățile germane, acesta are rolul de a calibra la centimetru poziția mașinilor autonome testate de mărcile auto germane pe această porțiune de autostradă. Noul indicator nu are nicio valoare pentru mașinile conduse de șoferi. 

"Împreună cu tehnologia de ultimă oră din domeniul senzorilor și cu o hartă digitală fidelă la nivel de centimetri, noile indicatoare reprezintă o nouă cărămidă așezată în drumul spre șosele complet digitalizate și conectate", a declarat Alexander Dobrindt, ministrul german al Transporturilor.

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru