Ariel Atom 3.5R, o nouă versiune a supercarului minimalist: 0-100km/h în 2.6 secunde

de Sebastian Toma
Vineri, 09.05.2014
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Ariel Atom, modelul sportiv construit de un producător britanic independent, a primit o nouă versiuneă, 3.5R, capabilă să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 2.6 secunde.

Esential 350 CP livrează motorizarea 2.0 iVTEC din dotarea lui Ariel Atom 3.5R.
550 de kilograme cântăreşte un Ariel Atom 3.5R.
Ariel, constructorul britanic de modele sport minimaliste, a prezentat o nouă versiune a modelului Atom, numită 3.5R. Aceasta vine ca un îmbunătăţire semnificativă adusă versiunii 3.5, prin care sportiva britanică este echipată cu o suspensie mai performantă, o transmisie modificată şi primeşte un set de schimbări estetice şi aerodinamice. Cel mai interesant element al acestui model este motorizarea, un 2.0 iVTEC cu patru cilindri, comun cu cel oferit pe defunctul Honda Civic Type R bazat pe a opta generaţe a compactei, dar într-o formă supraalimentată. Specialiştii de la Ariel au modificat legendarul motor cu ajutorul unui compresor mecanic şi au reuşit să dezvolte 350 CP şi 330 Nm din acesta. Pentru performanţe maxime, transmisia secvenţială Sadev cu şase trepte a fost rafinată.

Normele de poluare ucid Honda Civic Type R în România

O schimbare de treaptă ”în sus” necesită mai puţin de 40 de milisecunde, în timp ce o schimbare de treaptă ”în jos” este realizată în mai puţin de 50 de milisecunde.

Transmisia respectivă este cu atât mai impresionantă cu cât realizează aceste obiective cu un singur ambreiaj. Pe deasupra, Sadev-ul din dotare poate să ajungă din treapta a şasea în treapta întâi în mai puţin de o secundă, trecând prin toate treptele din dotare, cu excepţia marşarierului, desigur. Rezultatul este un model extrem de performant, atât datorită transmisiei şi propulsorului, cât şi masei reduse, de numai 550 kilograme în versiunea gata de drum. Acceleraţia de la 0 la 100 km/h este realizată în doar 2.6 secunde, pe când un sprint de la 0 la 160 km/h sunt necesare doar şase secunde. Viteza maximă a fost limitată electronic la 250 km/h.

Honda Civic Type R - noua generaţie introduce primul motor VTEC Turbo de 280 de cai putere

Ariel Atom abordează un segment de nişă, fiind dedicat celor care n-au nevoie de parbriz, plafon, geamuri laterale sau elemente de confort pentru a se simţi bine la volanul unei maşini sport.

Urmareste Automarket
Ariel Atom 3.5R se bucură de amortizoare Ohlins şi de un set de arcuri calibrate special pentru noile capacităţi dinamice aduse de motorizarea supraalimentată. Clienţilor li se oferă mai multe elemente de caroserie, anvelope, jante şi sisteme de frânare în lista de opţionale, dedicate acestei versiuni, pentru a asigura personalizarea la înalt nivel a lui Atom 3.5R, la fel ca în cazul constructorilor de supercar-uri care abordează o plajă mai largă de clienţi. Un diferenţial cu alunecare limitată, reglabil, este oferit în lista de opţionale a lui Ariel Atom 3.5R.
Pe piaţa din Regatul Unit, preţul de pornire al unui Ariel Atom 3.5R este de 54.000 de lire sterline, echivalentul a 65.986 euro.

Ariel Atom 3.5, versiunea actualizată a supercarului britanic

Via Ariel

Comentarii (0)

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru