Așa arată viitorul sporturilor cu motor? Prima cursă cu mașini autonome a avut doi "concurenți", iar unul a suferit un accident

de Daniel Popescu
Luni, 20.02.2017
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Competiția electrică Formula E a organizat la Buenos Aires prima cursă între mașini autonome. A fost mai degrabă un experiment cu doi participanți: unul a câștigat, celălalt a avut un accident.

Formula E, prima competiție de monoposturi electrice din lume, și-a propus să lanseze în viitorul apropiat o competiție cu mașini autonome sub numele sugestiv Roborace.

Competiția este în prezent în fază incipientă de dezvoltare, însă organizatorii au reușit să creeze primele două prototipuri de curse și le-au trimis pe circuitul de la Buenos Aires care a găzduit în weeekend și o etapă de Formula E.

"Câștigătorul" cursei, identificat cu numele de cod Devbot 1, a fost înregistrat cu o viteză de top de 184 km/h, însă victoria sa s-a datorat și faptului că cel de-al doilea concurent, Devbot 2, a avut parte de un accident. Acesta din urmă a abordat prea agresiv unul dintre viraje și a lovit barierele de protecție de pe marginea circuitului.

Obiectivul organizatorilor este ca într-un orizont de timp de câțiva ani să realizeze o competiție cu mai multe echipe care să folosească aceleași monoposturi autonome, singurele diferențe urmând să fie la nivelul programării software a mașinilor.

O astfel de competiție are potențialul de a genera numeroase controverse, în contextul în care absența piloților va reprezenta un obstacol în generarea de popularitate.

În schimb, competiția ar putea fi utilizată pentru îmbunătățirea tehnologiilor disponibile pe viitoarele mașini autonome de serie.

Via Electrek 

Comentarii (2)

  • pai asa? la prima cursa si abordezi virajele asa de agresiv? un incepator care a inceput cu stangu'! nu il va bifand victorii in viitor!

    si cand ma gandesc ca la antrenamente s-a descurcat minunat! :(
    13 2
  • cat de incet se misca...au baterie de telefon?
    2 1

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru