Așteptat la Paris: noul Audi S8 ar putea fi lansat în acest an cu motorul bi-turbo V8 de 4.0 litri și peste 500 de cai putere

de Petre Barac
Marti, 24.04.2018
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Noul Audi S8 ar putea să-și facă apariția pe piață până la sfârșitul acestui an. Presa germană intuiește că modelul va fi echipat cu motorul bi-turbo V8 de 4.0 litri de pe Porsche Panamera Turbo și va dezvolta peste 500 de cai putere.

Noua generație Audi A8 a fost prezentată anul trecut la Barcelona, iar acum suntem tot mai aproape să aflăm cum va arăta versiunea sportivă S8.

Potrivit publicației germane Auto Bild, noul Audi S8 va fi dezvăluit până la sfârșitul acestui an și ar urma să fie echipat cu propulsorul de pe Porsche Panamera Turbo, respectiv V8 biturbo de 4.0 litri și peste 500 de cai putere. Prezentarea oficială ar putea avea loc în luna octombrie, cu ocazia Salonului Auto de la Paris.

Panamera Turbo va reprezenta o sursă de inspirație și în cazul lui Audi S8 Plus, despre care publicația Evo a scris că va prelua sistemul plug-in hybrid

Acesta este compus dintr-un motor bi-turbo V8 cuplat cu un motor electric care, în cazul lui Panamera Turbo, generează circa 680 de cai putere. 

Totuși, în cazul lui Audi S8 Plus, performanțele ar trebui să se oprească undeva în jurul pragului de 630 de cai putere. Chiar și așa, noul S8 Plus va fi mai puternic cu circa 25 de cai putere comparativ cu generația actuală.

Via Motor1

Comentarii (3)

  • Ronnie147
    n-ati gasit pe undeva o poza cu modelul nou de A?
    0 0
  • Ronnie147
    erata: A8
    0 0
  • Intr-adevar, seamana foarte mult cu vechiul A8.
    0 0

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru