Aston Martin ar putea primi platforme de la Mercedes-Benz

de Sebastian Toma
Luni, 28.10.2013
Newsletter Eşti curios de ceea ce se întâmplă în lumea auto? Îţi trimitem ştirile zilei direct pe e-mail.
Aston Martin ar putea să extindă parteneriatul cu Mercedes-Benz prin implementarea unei platforme dezvoltate de divizia AMG. În prezent, englezii primesc motoare V8 şi elemente electronice de la Mercedes-Benz.

Esential 2017 este anul în care ar putea debuta un SUV Lagonda bazat pe o platformă Mercedes-Benz.
Aston Martin ar putea să întărească parteneriatul cu Mercedes-Benz în viitor, spun englezii de la Autocar. În urma unei discuţii cu Dr. Ulrich Bez, CEO-ul Aston Martin, aceştia au aflat că parteneriatul cu Mercedes-Benz prezintă un potenţial care nu a fost încă valorificat. Împreună cu producătorul din Stuttgart, constructorul britanic de supercar-uri ar putea să-şi lanseze primul SUV, model care ar putea fi folosit pentru relansarea mărcii Lagonda. Această posibilitate a fost anunţată de Ulrich Bez în 2009, la Salonul Auto de la Geneva, când reprezentantul Aston Martin vorbea despre platforma lui Mercedes-Benz GL pentru primul model modern de la Lagonda.

Parteneriatul cu Mercedes-Benz le va permite celor de la Aston Martin să fie flexibili în ceea ce priveşte motorizările. Deşi vor păstra în gamă unitatea V12 de 6.0 litri, englezii au nevoie de un partener care să le ofere propulsoare de 4.0 litri şi chiar mai mici pentru modelele lor de performanţă. Aceste unităţi sunt necesare atunci când anumite pieţe aplică taxe suplimentare în cazul anumitor categorii motoare, cum este situaţia în prezent pe piaţa din China, propulsoarele mai mari de 4.0 litri fiind taxate suplimentar.

Urmareste Automarket
SUV-ul Lagonda ar putea fi lansat în 2017, spun cei de la Autocar, acesta putând fi bazat pe platforma viitorului Mercedes-Benz ML. Ulrich Bez a fost inspirat de concernul Volkswagen în privinţa acestui parteneriat, declarându-se impresionat de modelul de business al concernului german în ceea ce priveşte fraţii de platformă Porsche Cayenne şi Volkswagen Touareg.

Via Autocar

Comentarii (3)

  • "SUV-ul Lagonda ar putea fi lansat în 2017"

    as prefera in 2077 cand as fi destul de batran si senil sa-mi i-au suv Aston.

    Parca i-a lovit strechea pe toti cu suv-urile astea. Si din piatra seaca, bani sa iasa.
    3 4
  • ovidiu
    motoare, elemente electronice...si acum platforme. ce mai ramane? emblema?
    2 4
  • @ovidiu...exact

    ca intotdeauna de cand i-au scos cei de la Ford din necunoscut
    2 4

Adauga un comentariu

Automarket nu este responsabil pentru acuratetea informatiilor din comentariile postate de cititori. Ne rezervam dreptul de a selecta comentariile.
cod
Greu de citit? Regenerare cod
Intrebari & Raspunsuri Close
Inchide notificarea pentru